Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 3. april 2005 kl 19.30 Våre små englebarn

En siste tilnærming til barn

Den britiske serien
Den britiske serien "Våre små englebarn" har vakt debatt om tilnærming til barn og barneoppdragelse. (Foto: BBC)
Det er klart for siste runde i selskap med "Våre små englebarn", serien som har vakt stor interesse og atskillig debatt.

Vi blir vi med barnepsykolog Tanya Byron til familien Soilleux i Carshalton (Surrey). Der er det lille Emily (2 ½) som er hovedproblemet.

Far Barry arbeider som sveiser, og det er mor Jane som har overoppsynet med ungeflokken. Den teller også Harry (5) og Hannah (6).

Drives til galskap
Mor Jane innser at hun virkelig er kommet ut og kjøre med minstedatteren. Emily sklir ut hele tiden, skriker opp for den minste ting og har raseriutbrudd som driver foreldrene til galskap.

Tanya Byron tar for seg tilfellet Emily. Hun ser at yngstedatteren deler soverom med søsknene, men fordi foreldrene mener at hun forstyrrer broren og søsteren, lar de henne få lov til å sovne inn på sofaen i stuen på kveldene. Gjerne med en tåteflaske melk – og – i armkroken til faren i påvente av at de eldre søsknene skal falle i søvn.

Barnepsykologen har snart sett nok. Hun setter fort opp et treningsprogram for lille Emily. Og for foreldrene, ikke minst.

Mer om serien
I den britiske serien om "englebarn" går barnepsykologen Tanya Byron løs på en del vanskeligheter som foreldre har med småbarn. I fire programmer møter vi virkelige familier med virkelig uskikkelige barn. Men med litt hjelp og noen råd kan vi vente oss merkbare endringer i deres (obs! også foreldrenes) oppførsel.

Hvert av de fire programmene er viet en engelsk småbarnsfamilie. Konstellasjonene og problemene varierer og er vidt forskjellige hos familiene Barton, Christie, Norris og Soilleux.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i fire deler (2003)
Originaltittel: Little Angels
Produsert av: BBC Production
Kontaktperson i Programinnkjøp Dokumentar: Gunilla Gaarder, 23 04 93 64
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer