Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 23. desember 2003 kl 20.00 Kvelden før kvelden

Vidar Lønn-Arnesen på plass igjen

Vidar Lønn-Arnesen samler juletrådene igjen, etter en pause i fjor (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vidar Lønn-Arnesen samler juletrådene igjen, etter en pause i fjor (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
For mange seere er lille julaften på NRK synonymt med Vidar Lønn-Arnesen på skjermen. I år er han tilbake, med "urkokka" Ingrid Espelid Hovig ved sin side – og ikke minst ved grytene. Her blir det tradisjonell julemat, og mange prominente gjester i julestemning. Og selvsagt kommer "Grevinnen og Hovmesteren".

Oslos biskop Gunnar Stålsett hører julehøytiden til, og fra politikken kommer kommunalminister Erna Solberg, og kanskje Erna får smake på Ingrid Espelid Hovigs lutefisk? Som kjent avlyste kommunalministeren av ymse grunner det årlige lutefisklaget for sine nære medarbeidere.

Finn Schjøll, "Blomster-Finn", kommer også – med julestjerner i øynene og sprudlende juleglede.

Mye musikk
Det blir mye musikk hos Vidar på lille julaften. Kåre Conradi har meldt sin ankomst, det samme har Olavsguttene med sin dirigent Carl Høgset. Høgset har også startet en landsomfattende ny korbevegelse, "Alle kan synge-koret".

Benny Borg, Karen Jo Fields og Jenny Jensen har også mye musikk i bagasjen. Øystein Sunde stikker innom, det samme gjør Trond Viggo Torgersen. Hva den mangfoldige karen skal bidra med kan være hva som helst.

Møte med en "doldis"
Terje Formoe, "Kaptein Sabeltann", kommer i studio, og det gjør også mange barn fra Bærum barneteater. Frokost-tv’s radarpar, Espen Graff og Anne Ardem, har tatt en fortjent juleferie og er gjester i studio hos Vidar.

Vi får også møte en ekte "doldis" i programmet i kveld. Når Ingrid Espelid Hovig skjelmsk så inn i kameraet, og sa at "vi har juksa litt", så hadde hun en hjelper bak kulissene. Liv Gregersen Kongsten har i alle år vært fjernsynskokkas gode hjelper utenfor kamera. I kveld får seerne møte henne.

Prøysen-prisen overrekkes hvert år ut på lille julaften. Prisutdeleren Elin Prøysen er på plass som vanlig. Det er tre priser som deles ut til tre kjente og kjære norske artister med bred publikumsappell.

Egenprodusert underholdning
Programleder: Vidar Lønn-Arnesen
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83