Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 2. juli 2003 kl 20.55 Niern: Det nest beste

Hvem får bli Jimmys pappa?

Graham (William Hurt) kommer nærmere og nærmere den ensomme tiåringen Jimmy (Chris Cleary Miles) i det amerikanske dramaet
Graham (William Hurt) kommer nærmere og nærmere den ensomme tiåringen Jimmy (Chris Cleary Miles) i det amerikanske dramaet "Det nest beste". (Foto: Warner Bros. International
Postmannen Graham Holt er ugift og bor tilbaketrukket sammen med sin gamle, suicidale far. Graham drømmer om å få adoptere en ti år gammel gutt, og når den lange prosessen settes i gang, blir livet blir snudd opp ned for ungkaren.

Graham (William Hurt) og barnehjemsgutten Jimmy (Chris Cleary Miles) møtes hver helg. Graham strever for å vinne guttens tillit og respekt, men det viser seg å bli svært vanskelig. Jimmy har hatt en vanskelig oppvekst, og han er blitt et lukket og sint barn. Han lengter bare etter sin far som sitter i fengsel, og håper de to skal bo sammen så snart faren blir løslatt. Graham på sin side føler et fellesskap med gutten. Deres historie har flere likheter.

Samtidig blir Grahams syke far (Alfred Lynch) dårligere og dårligere. Sorgen over Grahams mor som nettopp er død, er tung å bære for den gamle mannen. En dag ebber livet ut, og nå når Graham er alene, får han bedre og bedre kontakt med Jimmy.

Han føler seg etter hvert som en god og kjærlig pappa. Så kommer den dagen hvor Jimmys riktige far (Keith Allen) slipper ut av fengslet….

Amerikansk spillefilm fra 1994
Originaltittel: Second Best
Regi: Chris Menges
I rollene: William Hurt, Chris Cleary Miles, Keith Allen, Prunella Scales og Jane Horrocks
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36