Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. mars 2003 kl 19.55 Kompis

På go’fot med kjæledyrene våre

Asgeir Borgemoen og Trude Mostue er nytt TV-par. (NRK-foto: Ole Kaland)
Asgeir Borgemoen og Trude Mostue er nytt TV-par. (NRK-foto: Ole Kaland)
Sjefen over alle sjefer, Asgeir Borgemoen, har fått en ny partner - nemlig tv-veterinær Trude Mostue. Hver onsdag fremover skal de to fortelle oss alt vi lurer på om kjæledyrene våre i programserien "Kompis".

Hva innebærer det egentlig å ha et kjæledyr? Trude Mostue og Asgeir Borgemoen tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder våre firbente venner. EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo blir hovedsetet for programlederne.

Trude og Asgeir kommer også til å ta avstikkere rundt omkring. De skal blant annet på hundeutstilling på Hamar neste uke og katteutstilling på Mysen i et senere program. De vil også jevnlig få besøk av dyreeksperter, og Trude selv øser av egen erfaring som veterinær.

Svangerskap og fødsel
I løpet av programserien følger vi nært en Berner sennen-tispe som venter valper. Utover høsten og vinteren ser vi hvordan det går med Menja og avkommet hennes, mens vi også får nyttige tips om hundeoppdrett.

Sterkt team
Mens Trude er utdannet veterinær og allerede godt kjent fra sine BBC-serier som også er vist på NRK ("Veterinærene i praksis", "Veterinærene kommer", "Veterinærene i Afrika" og "Veterinærene i Det ville vesten"), har den tidligere barne-tv-helten Asgeir ("Fritt fram") sin erfaring med dyr fra oppvekst på gård. De to utfyller hverandre og har hver sin innfallsvinkel på aktuelle tema.

Første program
I kveld møter vi den blivende hundemoren Menja for første gang, og vi drar til Røyken hvor vi hilser på vesle Morten mår som er flasket opp hos en familie. Ellers blir det nyttige tips for hundeeiere fra eksperten Renate Nydal som er veterinær og hundeinstruktør. Trude vikarierer som veterinær på Klinikk A1 på Høvik utenfor Oslo. Her må hun blant annet vaksinere en liten kattepus.

Ellers i kveld møter vi hunden Bobben og matmor Sossen Krohg.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364