Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. april 2002 kl 20.55 Niern: Trick

Hvordan gjøre det i storbyen?

Mark (John Paul Pitoc) og Gabriel (Christian Campbell) er forelsket, men vil de finne et sted de kan være alene?
Mark (John Paul Pitoc) og Gabriel (Christian Campbell) er forelsket, men vil de finne et sted de kan være alene?
”Trick” forteller en klassisk boy-meets-girl historie med en liten vri. Plassert i Greenwich Village, New York møtes to gutter og får sitt gryende forhold satt på forskjellige prøver. Men det kan jo vise seg at det kommer noe godt ut av det også?

Gabriel (Christian Campbell) er lei. Han har en kjedelig jobb og skriver musicals på fritiden. Han har talent og er ambisiøs, men klarer ikke å identifisere seg med de voldsomme følelsene han skriver om i sangene. Han har jo aldri opplevd den store kjærligheten, ikke en gang et skikkelig kyss, hvordan kan han da skrive om romantikk? Lei av bare å henge rundt med sin litt-for-overaktive skuespiller-venninne Katherine (Tori Spelling) bestemmer han seg for å gjøre noe helt annet.

Han tar seg en tur på en lokal homsebar og får øye på go-go danseren Mark (John Paul Pitoc), svaret på alle hans fantasier. Utrolig nok treffer han Mark igjen på t-banen på vei hjem, og når de begynner å prate, ender de opp med å gå hjem sammen. Endelig ser det ut som om det skal bli litt romantikk i livet til Gabriel. Eller kanskje ikke? Skjebnen har, med litt hjelp fra en kåt romkamerat, en kabaretsanger og en hevnlysten drag-queen, bestemt seg for å gjøre det så vanskelig som mulig for de to å finne et sted å være alene.

Prisbelønt
”Trick” er en morsom og positiv film hvor det å være homoseksuell ikke er et tema, det er bare sånn det er. Filmen ble en stor suksess under Sundance Film Festival hvor den ble nominert til Grand Jury Prize, og siden har den gått sin seiersgang på festivaler over hele verden.

Amerikansk spillefilm fra 1999
Originaltittel: Trick
Regi: Jim Fall
I rollene: Christian Campbell, Tori Spelling, John Paul Pitoc, Steve Hayes og Lorri Bagley
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Mark (John Paul Pitoc) og Gabriel (Christian Campbell) er forelsket, men vil de finne et sted de kan være alene?
2. Mark og Gabriel og Gabriels over-aktive skuespillervenninne Katherine (Tori Spelling)