Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. oktober 2003 kl 23.35 Nattkino: Nattkino: Tin Cup

På golfbanen med Kevin Costner

Den langbente psykologen Molly Griswold (Rene Russo) setter golftrener Roy
Den langbente psykologen Molly Griswold (Rene Russo) setter golftrener Roy "Tin Cup" McAvoy (Kevin Costner) på dristige tanker (Foto: Warner Bros)
Hvis Roy "Tin Cup" McAvoy (Kevin Costner) hadde spilt kortene sine bedre, kunne han ha vært på golfturné istedenfor å drive med undervisning i en liten by vest i Texas. Tin Cup skulle ha kontrollert sine "indre demoner".

Han kunne også fortsatt med å ha stevnemøter med Doreen (Linda Hart), eieren av et eksotisk danseetablissement, istedenfor å bli ansatt som assistent på sitt eget sted – etter å ha tapt stedet til Doreen i et veddemål. Og det han absolutt ikke skulle ha gjort, var å forelske seg i Molly Griswold (Rene Russo) som plutselig sto på golfbanen hans.

På dypt vann
Da dr. Molly Griswold dukket opp og ville ha golftimer, så skulle han simpelthen bare gitt den kvinnelige psykologen golftimer og ferdig med det, men demonene ville det annerledes – han forelsket seg i henne. Det var noe med sakligheten hennes, intelligensen, de lange leggene, noe med den totalt uventede elektrisiteten mellom småbygutten han var selv og hennes storbystil som gjorde det helt klart for Tin Cup at han ikke hadde annet å gjøre enn å kaste seg ut på dypt vann. Det gjør ikke saken enklere at Molly Griswold er kjæreste med Tin Cups golfpartner, David Simms (Don Johnson).

Roy "Tin Cup" McAvoy må vinne Molly Griswold med en bragd så stor at ingenting annet enn hennes udødelige beundring vil være den rette reaksjonen. Og plutselig er den der, inspirasjonen: Det fins bare én måte å gjenvinne verdigheten på, få igjen drivkraften og vinne Mollys kjærlighet. Alt han må gjøre er å vinne U.S Open, den tøffeste golfturneringen i verden…

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel "Tin Cup"
Regi Ron Shelton
I rollene Kevin Costner, Don Johnson, Linda Hart og Rene Russo
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83