Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. mai 2011 kl 21.25 Kriminalsjef Foyle: Femti skip

Foyle i knipe


Foyle er en skarpskodd politimann som sjelden står helt fast. I denne episoden havner han imidlertid som brikke i et stort spill, og han blir nødt til å stole på folk han vanligvis ville kalt sin fiende.

Det er september 1940. England står praktisk talt alene i krigen mot Nazi-Tyskland, og landet er i desperat behov for forsyninger. Da en tysk bombe treffer huset der Foyles sjåfør Samantha bor, oppdager Foyle at organiserte bander benytter forvirringen og oppstanden til å stjele verdifulle gjenstander.

Da faren til et medlem av tyveribanden blir funnet død på stranden, vekkes Foyles instinkter. Etterforskningen gjør ham oppmerksom på en velstående amerikansk forretningsmann som er i landet for å snakke om amerikansk hjelp til den britiske krigsinnsatsen. Er det en forbindelse mellom den døde mannen på stranden og den rike amerikaneren?

Svarene ligger begravet i fortiden, og inkluderer elementer som et nært vennskap, et svik og et underlig formet stykke metall. Foyles forsøk på å oppklare det han mistenker er et mord, gjør at han må stole på en tysk spion. Snart er han viklet inn i et politisk spill han ikke har innflytelse over.

Om Kriminalsjef Foyle
Handlingen i filmene om Foyle utspilles i England gjennom våren og sommeren 1940. Den andre verdenskrig har akkurat begynt, og England står i fare for å bli neste offer for den tyske okkupasjonsmakten. Kriminalsjef Christopher Foyle ønsker helst å tjene landet som et medlem av militærstyrkene, men hans overordnede ser helst at han blir i Hastings der nazi-sympatien vokser seg stadig sterkere.

Foyle har en assistent, Paul Milner, og en sjåfør, Samantha Stewart. Usikkerhet, spionasje og interneringer er dagligdags kost for politifolkene. Innimellom sniker det seg inn et og annet mord…

Kriminalsjef Foyle er blitt kalt den nye inspektør Morse. Manusforfatter Anthony Horowitz har også skrevet manus til seriene om Hercule Poirot.

Programmet er sendt tidligere.


Innkjøpt dramaserie fra Icon Entertainment International.
Produsenter: Simon Passmore og Jill Green.
Produksjonsår: 2002
Originaltittel: Foyle's War: Fifty Ships
I de viktigste rollene:
Michael Kitchen (Christopher Foyle), Amanda Root (Elizabeth Lewes), Jonathan Coy (Hans Maier), Henry Goodman (Howard Paige), Tom Georgeson (Richard Hunter), Geoffrey Chater (Professor Phillips)
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900