Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 24. oktober 2007 kl 20.00 Lydverket

Lydverket hyller trommisen


Trommisene blir plassert bakerst på scenen og bare glimtvis synes de i musikkvideoene. Hvem er de egentlig? Hva betyr de for et bands musikk, og får de den oppmerksomheten de fortjener? Kveldens Lydverket snakker også om musikk av folk med nære relasjoner og kjærlighetsforholdet mellom blues og rock.

Lydverket har latt trommeslagerne snakke ut, og møtt Tommy Lee (Mötley Crüe) og Dave Grohl (Nirvana, QOTSA), samt Nick Hodgson (Kaiser Chiefs), Myles Heskett (Wolfmother), Danny Carey (TOOL), Anders Møller (Euroboys, Paperboys, King Midas, My Midnight Creeps, m.fl.) og Martin Horntvedt (National Bank, Jaga Jazzist, m.fl).

Nære bånd i musikken
Band bestående av søskenflokker eller kjærester er ikke noe nytt i musikken, bare tenk på Jackson Five, The Mamas & the Papas, Fleetwood Mac og Oasis.

Heldigvis fortsetter folk med nære relasjoner å skape bra musikk. I løpet av de siste par årene har noen av de mest kritikerroste utgivelsene kommet fra band bestående av søsken-, kjæreste-, ekteparkonstellasjoner, som Arcade Fire, CocoRosie og Matt & Kim.

Lydverket fulgte de eneggede tvillingene i Tegan and Sara på festivaljobb. De gir oss et dønn ærlig innblikk i hvordan det er å være band og søsken på turné.

Blues og rock – et kjærlighetsforhold
Hva hadde rocken vært uten blues? Ikke veldig spennende, spør du artister som Jack White (White Stripes, the Raconteurs) og Beck.

Lydverket ser på bluesens enorme innflytelse på noen av de største rockeartistene i dag.

Lydverket har også møtt Seasick Steve, som etter mange år i kulissene i blues- og musikkmiljøet på Notodden har blitt superstjerne i England. Etter en opptreden på BBC på nyttårsaften i fjor fikk "hele" England øynene opp for hans bluestoner, og han mottok tidligere i år den prestisjetunge Mojo Award for Best Breakthrough Act. I følge ryktene spilte Seastick Steve også flere festivaljobber i England i sommer enn noen andre artister.

Plateaktuelle The Grand med Amund og Henrik Maarud forteller også om sin forkjærlighet for bluesens uttrykk.

Lydverket sendes også på NRK1 onsdager kl 23:15 som tidligere.
Se www.nrk.no/p3 for fullstendige anmeldelser og programomtale.

Egenproduksjon
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Åslaug Sem
Kontaktperson, Lydverket: Vivi Stenberg 23048421/48170315 ,
Kontaktperson, Marked og kommunikasjon: Hilde Ljøen, 23047236/95701147
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no