Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 11. mars 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Den bortkomne bruden

Jack Malone leter etter en ung kvinne som forsvinner fra sitt eget bryllup. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Jack Malone leter etter en ung kvinne som forsvinner fra sitt eget bryllup. (Foto: CBS Worldwide Inc)
En ung kvinne forsvinner uten spor fra sitt eget storslåtte bryllup i det bryllupskaken rulles inn. Verken brudgommen eller noen av de 200 gjestene synes å ha noen forklaring på det inntrufne.

Den velhavende unge mannen Charlie gifter seg med en foreldreløs pike som familien har tatt seg av i årevis. Det er et stort sosietetsbryllup, og brudeparet virker strålende lykkelige. Likevel tyder vitneforklaringer på at Audrey har dratt av gårde med en hun kjente. Eller dreier det seg om kidnapping?

Jack Malone og hans team finner ut at Audrey har hatt en problemfylt ungdomstid, og det viser seg også at noen har forsøkt å presse henne. Snart begynner de å mistenke at noen i ektemannens familie kan være involvert i forsvinningen.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Så langt denne sesongen har serien hatt inntil 850.000 seere, og siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 750.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 15: There Goes the Bride
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside