Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. februar 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

Desperat far

Chet Collins (Charles Dutton) leter fortvilet etter sin lille gutt, som forsvant for seks år siden. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Chet Collins (Charles Dutton) leter fortvilet etter sin lille gutt, som forsvant for seks år siden. (Foto: CBS Worldwide Inc)
I kveldens episode dukker Charles S. Dutton igjen opp i en prisbelønt rolle som Chet Collins, en far som årevis har lett etter sin forsvunne sønn. Denne gangen blir Chet selv borte, og Jack Malone og hans team frykter at han er i ferd med å foreta seg noe desperat.

To år gamle Sean forsvant fra teltet under en fjelltur med familien for seks år siden. Siden har Jack Malone hatt jevnlig kontakt med faren hans, men saken er aldri blitt løst.

Jack har aldri avsluttet etterforskningen, men likevel beskylder Chet ham stadig for å ha gitt opp håpet om noensinne å finne Sean. Det siste møtet mellom de to endte med en konfrontasjon der Chet forlot Jacks kontor i sinne.

Nå har Chet anskaffet seg et våpen, og etter alt å dømme har han begitt seg av gårde for å lete etter sønnen på egen hånd. Jack er dypt urolig for at han skal sette sitt eget eller andres liv i fare.

Charles Dutton, som vi også møtte i fjerde episode av serien, mottok Emmy-prisen 2003 for sin gjesterolle som Chet.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med rundt 20 millioner tv-seere ligger serien høyt på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har dessuten slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Også her hjemme har seerne tatt godt imot "Sporløst forsvunnet". Så langt denne sesongen har serien hatt inntil 850.000 seere, og siden premieren i slutten av i oktober har hver episode i gjennomsnitt blitt fulgt av over 750.000 seere.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 13: Hang on to me
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99



LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer