Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. september 2001 kl 16.30 Mot toppen

Norgesmesterskap i basisferdigheter

Espen Graff kommenterer Basismesterskapet for ungdom. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Espen Graff kommenterer Basismesterskapet for ungdom. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I år arrangerer Olympiatoppen Basismesterskapet ”Mot toppen” for fjerde gang. Basismesterskapet er et uoffisielt norgesmesterskap i basisferdigheter for ungdom i alderen 15-17 år. NRK og Espen Graff er på plass for å geleide seerne gjennom de utfordringene deltakerne står ovenfor.

Deltakerne skal gjennom en meget ufordrende hinderløype som sette store krav til basisferdighetene styrke, utholdenhet, spenst, hurtighet og koordinasjon. Alle landets 19 idrettskretser har avholdt regionale kvalifiseringsrunder, med imponerende 2000 deltakere, og de beste fra hver krets møtes til finaledyst på Rådhusplassen i Oslo. Her skal de konkurrere om hvem av dem som har de beste basisferdighetene.

Motivere ungdom
Det er Olympiatoppen som står for regien og initiativet til Basismesterskapet. Mesterskapet skal være med på å stimulere unge utøvere til å drive basistrening. Det er Olympiatoppens filosofi at skal dagens utøvere hevde seg internasjonalt, er det nødvendig med en plattform bestående av basistrening. Tilbud om å delta i et eget basistreningsprosjekt blir gitt utøverne i ung alder, fordi dersom denne typen trening skal ha noen effekt, forutsettes det at den tilføres på et relativt tidlig stadium.

Formålet med selve mesterskapet er å motivere ungdom til å trene bredt og variert uansett hvilken idrett de ønsker å spesialisere seg i. Dessuten – et godt treningsgrunnlag er viktig for oss alle, uansett om man velger en idrettskarriere eller ikke!

Toppidrettsutøvere
I programmet møter vi i tillegg til deltakerne toppidrettsutøvere som alpinist Hedda Berntsen, skiskytter Frode Andresen og spydkaster Andreas Torkildsen. Også håndball-landslaget for damer vil være representert. Disse vil teste hinderløypa, og fortelle om hvilken betydning basistrening har hatt for deres idrettskarrierer.

Det er med andre ord en litt annerledes idrettskonkurranse som står på tapetet i ettermiddag. Så følg med!

NRK TV-Sporten
Kommentator: Espen Graff
Pressekontakt Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 1836 10

Bilde
Espen Graff kommenterer Basismesterskapet for ungdom. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)