Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 2. juli 2013 kl 00.35 Politiet i Malmö

Med blålys og uniformer


Sveriges tredje største by, Malmö, er åstedet for denne svenske politidokumentarserien. Det handler ikke om ville biljakter og skuddveksling, men om en helt annen hverdag.

I løpet av fire måneder har et filmteam fulgt ungdommen i Malmö og deres politi. Vi ser en by i forandring når mordet på en 15-åring lamslår innbyggerne. Men vi møter også en annen side hvor menneskene står opp mot vold og kjemper for sin og byens trygghet og åpenhet.

Menneskene bak yrket
Hver episode skildrer en særskilt hendelse i byen, og serien følger en gruppe politifolk på nært hold.
Hvorfor valgte de politiyrket? Hvordan tenker tjenestemenn som har vært med i en årrekke og opplevd mye? Hva er det som motiverer dem?

Ungdomsopptøyer
I første episode må politiet legge inn stor innsats når ungdom fra Sverigedemokratene barker sammen med motdemonstranter. Seerne får følge forberedelsene, ta plass i politibilen og kjenne hvordan det brenner på så vel politiets som på demonstrantenes side. Ungdommen må holdes adskilt og gatesteinene blir limt til underlaget.

Vi får også et tilbakeblikk på en periode da opptøyer satte bydelen Rosengård i brann, og politiet forsøkte desperat og ta over kontrollen over området.

Svensk dokumentarserie i seks deler, 2012
Originaltittel: Malmöpolisen
Produsert av SVT/Nordvisjonsutveksling
Presseansvarlig: Aesha Ullah, tlf: 23 04 93 75, mobil: 414 14 653.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice, tlf: 815 65 900.