Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 26. juni 2005 kl 23.15 Fra fastfood til fest

Fra mesking til masker


Simone Lester og Tonia Buxton mener altfor mange ikke utnytter ingrediensene skikkelig. Usunt og fett kan lett bli sunt og slankende, og du skal heller ikke se bort fra at man kan lage en skikkelig fin ansiktsmaske av restene. De neste seks ukene viser de hvordan på NRK1.

Dette er ikke et rent matprogram. Det er heller ikke et skjønnhetsprogram. Det er begge deler. Simone Lester er allmennpraktiserende lege. Tonia Buxton er kostholdsekspert. Sammen har de bestemt seg for å gi folk både gode ernæringsråd og tips om skjønnhetspleie.

Radarparet viser hvordan man enkelt omskaper usunn mat til lekre og helsefremmende måltider, og hvordan man kan utnytte de gjenværende ingrediensene til å lage ansiktmasker og andre praktiske kosmetikkprodukter.

Den tradisjonelle "fish and chips" kan med fordel byttes ut med dampet fisk med salsa og søtpoteter. Nesten like enkelt, mye sunnere og ikke særlig dyrere, fremholder de to ekspertene. Og hva kan man gjøre med avokadoen som ble igjen etter måltidet? Jo, den blir selvfølgelig en lindrende hudkrem!

Innkjøpt engelsk dokumentarprogram (2004)
Originaltittel: Beauty and the Feast
Programledere: Tonia Buxton og Simone Lester
Produsert av BBC Worldwide
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 32/92 01 55 79,