Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. september 2001 kl 23.15 Spillerom: Konsert - Ingrid Bjørnov

Ingrid Bjørnov med vidt spillerom

Bilde
 Ingrid Bjørnov med énkvinnes-kabaret. (Foto: Scanpix)
Bilde Ingrid Bjørnov med énkvinnes-kabaret. (Foto: Scanpix)
Fra hun debuterte på scenen som åtteåring, via duo med Benedicte Adrian i Dollie de Luxe, til solokarrière og énkvinnes-kabaretforestilling "Glimt Fra Terrorbalansen sin i Hjemmet" - Ingrid Bjørnov legger stadig nye talenter for dagen. Knut Borge presenterer oss for en humoristisk provoserende Bjørnov, i en forestilling hun holdt på Josefine viseklubb i vinter.

"Provoserende flink," sa pressen etter debutkonserten. "Vi visste at hun var ekstremt musikalsk, vi visste ikke at hun også er en ordkunstner av et slikt format hun avslørte seg som i går".

Ingrid Bjørnov fikk igjen lyst til å stå alene på scenen. Dels møter vi henne bak pianoet med et knippe nidviser, elegant og ubesværet bundet sammen med små bakgrunnshistorier. Resten av forestillingen hører vi henne sammen med tre mannlige medmusikanter, Håvard Caspersen, gitar, Rino Johannessen, bass og Joakim Nordin, trommer.

Mange av Bjørnovs tekster er smertelig selvopplevde, ikke minst historien om Odd og Bob, to gullfisker hun var så uheldig å ta livet av i forbindelse med en ferieavvikling.

Egenprodusert
Programleder Knut Borge
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23.04 74 57

Bilde
Ingrid Bjørnov med énkvinnes-kabaret. (Foto: Scanpix)