Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. desember 2008 kl 20.20 Dokumentar: Verdens villeste krysstokt

På tokt med luksus-kjempe

Dokumentar: Verdens villeste kysttokt: Flytende hotell med tivoli, skøytebane, golfbane, badeland osv. –
Dokumentar: Verdens villeste kysttokt: Flytende hotell med tivoli, skøytebane, golfbane, badeland osv. – "Freedom of the Seas" er mangt og meget. (Foto: DR)
Reiselystne seere inviteres om bord på verdens største cruiseskip, "Freedom of the Seas", med plass til opp mot 6000 passasjerer. Vi blir med på et kysttokt i Karibia.

Det flytende hotellet kan romme like mange personer som det bor i en mellomstor norsk provinsby, men her stopper likheten. På verdens største cruiseskip er det noe på gang døgnet rundt. For "prammen" er også en flytende fornøyelsespark, et tivoli som aldri stenger.

Her er det skøytebane, golfbane, vannland, surfanlegg, klatrevegger, kasino, mosjonssenter, restaurant i tre etasjer og en butikk-promenade på størrelse med et shoppingcenter.

- Man får i den grad fornemmelsen av at det er høyt opp til loftet når man stiger om bord på "Freedom of the Seas". Ikke minst om man er dansk og bare vant til "Oslobåden". For denne giganten er i en helt annen liga, observerer Danmark Radios Torben Schou som er vår programleder om bord på "Freedom of the Seas".

I det karibiske øyhavet
Vi skal også møte noen av nøkkelpersonene om bord. På kommandobroen styrer verdens minste kaptein verdens største skip. I kjøkkenet har sjefkokken travelt med å lage 20 000 måltider om dagen, og i den tre etasjer store restauranten får servitørene uventet besøk av et dansk kjærestepar som har store planer for framtiden.

Skipet legger til i Puerto Rico, St. Maarten og på den tidligere danske øya St. Thomas. Denne besittelsen ble solgt til USA i 1917. Torben Schou vil også undersøke hvor mye det er igjen av gamle Danmark på den karibiske øya.

Dansk dokumentar (2008)
Originaltittel: Verdens vildeste krydstogt
Produsert av: DR
Kontaktperson i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no