Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 12. desember 2008 kl 22.10 Detektimen: Hva skjedde med Sofia?

Spillets regler

Trial and retribution: Politietterforsker Roisin Connor (Victoria Smurfit) må finne ut hvem som tok livet av ei ung øst-europeisk jente. (Foto: RDF International)
Trial and retribution: Politietterforsker Roisin Connor (Victoria Smurfit) må finne ut hvem som tok livet av ei ung øst-europeisk jente. (Foto: RDF International)
En forlatt koffert på langtidsparkeringen på Heathrow skjuler ei død ungjente. Roisin Connor og Mike Walker står overfor en vanskelig sak med forgreininger til organisert kriminalitet i Øst-Europa.

Kveldens "Trial and Retribution" er todelt og episode to blir sendt etter Kveldsnytt. Det hele starter med at noen oppdager en forlatt koffert på langtidsparkeringen på Heathrow. Det blir slått alarm, men den tilsynelatende terrortrusselen skjuler imidlertid det avkledde liket av ei ungjente.

Kjenning i søkelyset
Politietterforskerne Roisin Connor og Mike Wallace blir tilkalt. Ingen vet hvem den døde ungjenta er. Rettsmedisinske undersøkelser viser at hun har blitt kvalt og det er tegn til seksuelt misbruk. Jenta ser ut til å være av øst-europeisk opprinnelse. I kofferten finner de en morgenkåpe med navnet "The Lindor" brodert på. Det er et eksklusivt Londonhotell og en viss ukrainsk forretningsmann ved navn Vitali Malikov har vært booket inn på hotellet. Walker og Malikov har vært borti hverandre før, da Walker fikk ham tiltalt for voldtekt men måtte se Malikov gå fri. Derfor blinker Walker ut Malikov som hovedmistenkt og ønsker å arrestere ham så snart han lander på britisk jord igjen.

Britisk krim (2008)
Produsert av: Laplante productions
I rollene: Victoria Smurfit, David Hayman, mfl
Kontakt programinformasjon: Sidsel Aarsnes Linden, 909 55 364
TV-seere bes kontakte Publikumservice: Tlf 815 65 900 info@nrk.no