Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. desember 2002 kl 23.20 Jaga

Morderens hustru

Den enarmede morderen, Ben Charnquist, har en kone som hevder at ektemannen døde for flere år siden.
Den enarmede morderen, Ben Charnquist, har en kone som hevder at ektemannen døde for flere år siden.
Richard Kimble har oppdaget at hans kones morder, den enarmede mann, er gift. Nå klarer han å spore opp hustruen i New Orleans.

Kimble presenterer seg for Renee Charnquist som en gammel venn av hennes ektemann. Hun forteller at mannen døde for sju år siden. Snart oppdager Kimble at en forsikringsagent er av en annen mening: I likhet med Kimble er han overbevist om at Ben Charnquist fortsatt lever, og at hustruen urettmessig har mottatt livsforsikringspengene etter ham.

Spørsmålet er om Renee er i god tro når hun hevder at ektemannen er død, eller om hun vet mer enn hun vil fortelle.

Om serien
”Jaget” (The Fugitive) var en populær spenningsserie i USA på 60-tallet og ble også en stor filmsuksess i 1993 med Harrison Ford i hovedrollen. NRK1 sender nå en forrykende amerikansk nyinnspilling på 22 timelange episoder. Her spiller Tim Daly legen som blir uskyldig dømt for drapet på sin kone.

Dr. Richard Kimble er en dyktig kirurg og kjærlig ektemann som en dag kommer hjem fra jobben og finner sin kone i en blodpøl. Han blir dømt for drap, men greier å rømme. Snart er han på flukt over hele det amerikanske kontinentet, mens politiførstebetjent Philip Gerard (Mykelti Williamson) jakter på ham døgnet rundt. Samtidig kjemper Kimble desperat for å finne den virkelige morderen (Stephen Lang), en enarmet mann som kom stormende ut fra huset da Kimble fant sin døende kone.

Amerikansk spenningsserie i 22 deler
Originaltittel: The Fugitive
Warner Bros. Television Production, 2000
I hovedrollene Tim Daly, Mykelti Williamson og Stephen Lang
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77