Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 24. desember 2009 kl 12.40 Mitt liv uten meg

Å leve på lånt tid

Ann (Sarah Polley) får ny livsappetitt etter at hun får vite at hun har to måneder igjen å leve (Foto: El Deseo)
Ann (Sarah Polley) får ny livsappetitt etter at hun får vite at hun har to måneder igjen å leve (Foto: El Deseo)
Ann er en ung mor til to, bor i campingvogn med mannen Don, og jobber som renholder på en skole. Etter et smerteanfall får hun beskjed om at hun har uhelbredelig kreft, og har to måneder igjen å leve. Ann velger å ikke fortelle det til noen.

I stedet skriver hun en liste over hva hun vil gjøre før hun dør. Et av punktene er å ligge med en annen mann for å finne ut hvordan det er. Et annet punkt er å få noen til å bli forelsket i henne. Et møte på et vaskeri kan kanskje kombinere ønskene.

Hun har også flere konkrete mål: Skaffe ektemannen en kone, hver dag fortelle døtrene at hun elsker dem og drikke og røyke mest mulig. Nå er det på tide å brenne det kruttet hun har. Ann vil ikke at familien skal preges av gråt og trykket stemning mens timeglasset renner ut.

Om filmen
"Mitt liv uten meg" mottok den prestisjefylte "Prize of the Guild of German Art House Cinemas" ved Berlin International Film Festival i 2003.

Filmen fikk mye ros for sin usentimentale holdning til det vanskelige temaet. Per Haddal i Aftenposten skrev blant annet: "Livsalvoret omgås uten sarkasme og distanse, døden uten berøringsangst. Sentimentaliteten overtar heller ikke og forvandler alt til en såpeopera. "Mitt liv uten meg" er et finstemt forsøk på å strekke uttrykksmulighetene i dette grenselandet som er så vanskelig farbart."

"Mitt liv uten meg" er produsert av Pedro Almodóvars produksjonsselskap El Deseo.

Filmen er sendt tidligere

Spansk/kanadisk drama (2003)
Originaltittel "My Life Without Me"
Med Sarah Polley (Ann), Scott Speedman (Don), Deborah Harry (Anns mor), Mark Ruffalo (Lee), Amanda Plummer (Laurie) og Julian Richings (Dr. Thompson)
Regi: Isabel Coixet
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf: 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no