Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 25. desember 2005 kl 19.30 Julenøtter

Nøtter fra hele verden

Roald Øyen er
Roald Øyen er "nøttesjef" 23. året på rad (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Roald Øyen er "nøttesjef" også i år, og i åtte programmer skal tv-seerne i Norge få noe å bryne seg på. Det blir geografiske spørsmål, og hvert program har et spesielt tema. Temaene er i kronologisk rekkefølge Napoleon, øyer, nøtter, Nord-Norge, Italia, nordmenn som har slått seg ned i utlandet, Frankrike og drømmene vi har.

Det første programmet har altså Napoleon som tema. Historien forteller at den franske keiseren var særdeles liten av vekst. – Det var han ikke, han var 1,68 m og det var normalt på den tiden, sier Roald Øyen, som tilføyer at når fienden skriver historien, i dette tilfelle britene, så levnes ikke Napoleon mye ære.

Men Napoleon var en begavet mann. Han leste alt han kom over, og han var et militærtaktisk og strategisk geni. Han ble løytnant i artilleriet da han var 15 år. Dessuten hadde han egen tannbørste.

De resterende sju programmene
Program to handler om øyer, og Roald Øyen viser oss sommerlige bilder fra øyene i Oslofjorden, inkludert Malmøya som er hans føde- og oppvekststed.

Program tre har "nøtter" som tema, passende nok. Her er det snakk om en konkurranse om beste nøtteoppskrift. Mesterkokken Trond Moi og fotografen Knut Bry er med i bildet.

Program fire har Nord-Norge som tema, og stikkord er båt, kanon, fly og kongekrabbe.

Program fem har Italia som tema, og det skal handle om det klassiske Italia, fotball og musikk.

Program seks tar for seg nordmenn som har brutt opp og bosatt seg i utlandet. Vi skal blant annet besøke et sted i Europa hvor man kan bade i øl - som holder 27 grader og skummer!

Program sju har Frankrike som tema. Stikkord her er mat, drikke, kunst og teknologi.

Program åtte handler om drømmene vi har – særlig med tanke på det nye året vi går inn i.

Telefon og SMS
Publikum kan ringe inn løsningsordet på telefon 800 49 001 eller sende inn på SMS: (løsningsordet) til 26 600. Det trekkes ut tre publikummere som vinner 1000 kroner hver. De som sender inn på SMS, kan i tillegg være med i en konkurranse med mulighet for å vinne 5000 kroner. Løsning på Julenøtter kommer senere samme kveld.

Egenprodusert underholdning fra Program Oslo, underholdningsavdelingen
Programleder: Roald Øyen.
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78