Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 26. august 2005 kl 22.10 Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse

Direktesendt finale

Janne Berglund (til venstre) og Anne Beth Solvang ble henholdsvis nummer en og to i den norske finalen i Trondheim i mai. Vil vi se dem finalen i kveld? (Foto: Birger Jensen)
Janne Berglund (til venstre) og Anne Beth Solvang ble henholdsvis nummer en og to i den norske finalen i Trondheim i mai. Vil vi se dem finalen i kveld? (Foto: Birger Jensen)
Det er klart for direktesendt finale i Dronning Sonjas Internasjonale Musikkonkurranse. I skrivende stund er det ukjent om noen av de 13 norske deltakerne er kvalifisert, men publikum kan uansett glede seg til sangprestasjoner på meget høyt nivå.

Hele 50 sangere fra 20 forskjellige land har konkurrert om en av de seks plassene i finalen. Av disse er det 13 norske sangere, 11 jenter og 2 gutter. Fem av dem kvalifiserte seg til å være med i konkurrasen direkte i den nasjonale finalen i Trondheim i mai: Janne Berglund (sopran, Nannestad), Ann Beth Solvang (mezzosopran, Kverneland), Signe Sannem Lund (sopran, Fredrikstad/Moss), Ina Kringlebotn (sopran, Ski) og Thorbjørn Guldbrandsøy (baryton, Bergen). Janne Berglund vant den norske konkurransen, med Anne Beth Solvang som nummer to. Ina Kringlebotn, lillesøster til Solveig, er konkurransens yngste deltaker.

Det gjenstår å se om vi får oppleve disse i kveldens program. I så fall blir de akkompagnert av Den Norske Operas orkester, under ledelse av Patrick Fournillier.


Egenprodusert musikkprogram fra NRK Kultur (2005)
Programansvarlig: Arild Erikstad
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79