Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 5. januar 2000 kl 22.00 Agenda: Hastverk

Agenda: Hastverk (ttv)

NRK1 onsdag 5. januar kl 22.00
Agenda: Hastverk

Om å henge i klokkestrengen

Tidspress er et fenomen i tiden. Vi skal oppleve mest mulig før vi dør. Vår hverdag styres av klokken. Men mister vi noe på veien? Og hvor blir tiden vår av? Liv Berit Helland har signert kveldens dokumentarfilm om hastverk.
Kan det gå fortere nå? Vi har dårlig tid - det er så mye vi skal rekke over. Stress er vanskelig å måle, og hastverk er folk som raser forbi. Med varmesøkende kamera har Agenda-teamet tatt oppstilling på flyplassen på Gardermoen for å prøve å ta \"temperaturen\" på travle passasjerer og ansatte.
Vi møter blant andre Georg som arbeider i Braathens og må få flyene av gårde i rute - uten alltid å lykkes med det. Han blir skjelt ut av passasjerer, men prøver likevel å være hyggelig.
Ved utgang 20 sitter Wenche som vi har fulgt gjennom hele morgenen. Hun er alenemor og journalist. Denne morgenen har ikke vært av de beste. Mobiltelefonen er til liten hjelp når sønnen er alene hjemme og gråter i den andre enden.
\"Hastverk\" tar utgangspunkt i en formel som Milan Kundera lanserer i boken \"Langsomheten\": \"Graden av langsomhet er direkte proporsjonal med hukommelsenes intensitet. Graden av hurtighet er direkte proporsjonal med glemselens intensitet\".

NRK1 onsdag kl 22.00

Bilde (via Scanpix/Internett)
Georg Kristiansen har det travelt. Han skal sørge for at flyene er i rute på Gardermoen. (Foto: Scanpix)

Prosjektleder: Bjørn Engvik
Regi: Liv Berit Helland


Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41