Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 2. mars 2002 kl 23.35 Nattkino: Nattkino: Speilets to ansikter

Litteratur og matematikk

Barbra Streisands tredje spillefilm ”Speilets to ansikter” er en romantisk komedie av godt, gammeldags merke der hun har hånd om regien, mye av filmmusikken og den kvinnelige hovedrollen. Filmen inngår i Hollywood-trenden med nyinnspillinger av franske suksesser.

Til grunn for ”Speilets to ansikter” ligger André Cayattes ”Le Miroir à Deux Faces” med Michele Morgan (1958).

Kontaktannonse
Motsetninger tiltrekker hverandre, og litteraturprofessor Rose Morgan (Barbra Streisand) blir via en kontaktannonse kjent med matematikkprofessor Greg Larkin (Jeff Bridges). Hennes spesialfelt er den romantiske periode innen litteraturen, men hun har selv ikke opplevd kjærligheten.

Greg på sin side har lenge kastet bort tiden på et rastløst kjærlighetsliv. Han er også oppslukt av sitt fag, og har brukt 14 år på å skrive én bok, ”Den absolutte sannhet: Studier i tallteorier”.

Ikke sex, takk!
Nå ønsker Greg seg et stille og rolig forhold uten sex, men Rose har andre planer. Det fører først til ekteskap, et arrangement der det er meningen at intellektuelle sysler skal erstatte all lidenskap.

Greg fantaserer likevel om plakatpiker og stereotype ungpikeskjønnheter. Til å fylle rollen som fantasipike ble 90-tallets supermodell Elle Macpherson engasjert til filmen. Og Pierce Brosnan ble valgt til å spille den høye mørke prinsen, mannen Rose drømmer om, men ikke kan få.


Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: The Mirror Has Two Faces
I rollene: Barbra Streisand, Jeff Bridges, Pierce Brosnan, Georges Segal, Lauren Bacall, Elle MacPherson
Regi: Barbra Streisand
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57