Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 28. februar 2010 kl 23.05 Inspektør Lynley

Hevn så hatten passer

Scotland Yard-etterforskeren Barbara Havers får et skremmende innsyn i partnerens familieforhold. (Foto: BBC Worldwide)
Scotland Yard-etterforskeren Barbara Havers får et skremmende innsyn i partnerens familieforhold. (Foto: BBC Worldwide)
Forlovelse, drap og gjengjeldelse – stemningen svinger fra ytterpunkt til ytterpunkt. Inspektør Lynley forsøker å feire forlovelsen med sin utkårede, Helen, men hans egen familie kommer i veien.

Partneren Barbara Havers dro til Wiltshire i forrige episode for å etterforske en barnekidnapping sammen med inspektør Robin Payne. I mellomtiden fant inspektør Lynley anledning til å forlove seg med sin utkårede – Helen.

Brutalt mord
Nå har han planlagt en gedigen feiring på familiegodset i Cornwall, men midt i oppløpet skjer et brutalt mord på området. Flere sider ved adelsfamilien Lynley kommer for dagen under ettforskningen av drapet.

Blant annet har ikke Lynley snakket med sin mor på de 20 årene som er gått siden farens død. Hvorfor?

Skjeletter i skapene
Lynley som den gang var storebror i familien, forlot hjemmet straks faren var død. Men han var høyst etterlengtet av moren og den yngre broren, som savnet en farsfigur i hjemmet. Dette fraværet må nå alle tre betale sin pris for.

Forlovelsesfestlighetene blir som en kan vente, en høyst anstrengt affære. Og til partneren Barbara Havers forundring, faller det ene skjelettet etter det andre tumler ut av skapene hjemme på familiegodset hos familien Lynley.

Mer om serien
"Inspektør Lynley"-serien fra BBC er laget etter krimbøkene til den amerikanske bestsellerforfatteren Elizabeth George og framstiller Scotland Yards mest usannsynlige par.
Georges forbilder er Ken Follett og John Le Carré, men også Steinbeck, Faulkner, Melville og Shakespeare.

Inspektør Lynley (Nathaniel Parker), den 8. jarlen av Asherton, er aristokrat, Oxford-utdannet og overinspektør i London-politiet. Hans partner er den nokså shabby etterforskeren Barbara Havers (Sharon Small), en kvinne av folket.

Lynley og Havers vil alltid ha forskjellige meninger, høyst ulike privatliv og sosiale omgivelser. Men med en gjensidig respekt for hverandres kvaliteter åpner de seg for hverandre og et nært vennskap vokser frem.

Serien er sendt tidligere.

Britisk kriminaldrama (2003)
Originaltittel: Inspector Lynley, serie 2
Kveldens episode: A Suitable Vengance
Produsert av: A BBC/WGBH Boston co-production/BBC Worldwide
Med bl.a. Nathaniel Parker (Thomas Lynley) og Sharon Small (Barbara Havers)
Pressekontakt: Presse, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no