Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 18. januar 2012 kl 20.15 Redd menig Osen

Manndomsrituale til sjøs


Menig Osen har aldri vært spesielt sjøsterk. Hvordan vil det gå når han mønstrer på fregatten KNM Helge Ingstad?

Fregatten koster nesten 5 milliarder kroner og er blant verdens mest avanserte krigsskip. Er skipet verdt pengene? Får han til å lade kanonen? Kommer han til å falle over bord? Med Osen bak roret kommer kanskje hele skuta til å gå på grunn?

Om serien
Are Sende Osen hadde suksess med NRK-programmet «På tro og Are» hvor ateisten besøkte familier fra ymse religioner. Nå skal han inn i militæret for å finne ut av hva som får unge kvinner og menn til å risikere liv og helse for konge og fedreland.

Are er pasifist. Han liker ikke friluftsliv og har problemer med autoriteter. Hvordan skal det gå i militæret? Vil han takle de fysiske utfordringene? Vil en gammel militærnekter klare å adlyde ordre? For å finne ut mer om militæret legger han ut på en reise inn i Sjøforsvaret, Hæren og Luftforsvaret.

Forsvarets oppgave overfor soldatene er å gi dem et innblikk i hvordan systemet virker - Ares oppgave er å finne meningen med det militære systemet. Med humor og spørsmål skrider han til oppgaven og kommer ut av serien 6 episoder seinere.

NRK-produksjon fra 2011
Underholdningsprogram i 6 deler
Produsert av Eiliv Flane, NRK Trøndelag.
Pressekontakt: mobil: 41 41 46 53, tlf: 23 04 93 75.
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no, tlf: 815 65 900