Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 15. mars 2008 kl 07.30 Påskemorgen

Ingen påske uten

Håkon Holm og Solveig Hareide er programledere for Påskemorgen. (Foto: Ingunn Mæhlum)
Håkon Holm og Solveig Hareide er programledere for Påskemorgen. (Foto: Ingunn Mæhlum)
I år er det Solveig Hareide og Håkon Holm som skal feire påsken sammen med de yngste seerne. Påskemorgen sendes direkte utendørs fra Tromsø fra 15. til 24. mars. Det blir serier, konkurranser og underholdning for store og små hver morgen.

Solveig Hareide er programleder for andre året på rad og er også kjent fra Barne-TV og Barntimen for de minste. I år får Solveig hjelp av en ekte tromsøværing - ni år gamle Håkon Holm.

Påskekonkurranser
Seerne kan blant annet glede seg til mange ulike konkurranser. Håkon ser spesielt frem til akekonkurransen. Solveig og Håkon har nemlig laget en egen akebakke, hvor det daglig skal konkurreres om hvem som aker fortest. Blir det appelsin, gulrot, banan eller agurk som går av med seieren?

I konkurransen "Hvor kommer påskeharen fra?" skal Solveig kle seg ut som påskehare fra forskjellige land og seerne gjette hvor hun kommer fra.

Splitter nye påskenøtter for barna blir det også. Hver dag får seerne tre oppgaver som skal føre frem til et løsningsord.

Kostymerenn
Solveig og Håkon har i tillegg mye annet å by på. Vi skal følge forberedelsene til det store påskeskirennet de skal arrangere påskeaften. Hver dag lager de ulike kostymer som skal brukes til begivenheten.

Har du lite å finne på i ferien, bør du få med deg "Dagens utelek". Her vil Håkon og vennene hans gi deg tips om ting du kan gjøre og demonstrere forskjellige uteleker for deg.

Hønsehus søker beboere
Solveig og Håkon har dessuten bedt barn rundt om i landet sende inn beboere til Håkons hønsehus. Kyllinger, høner, egg og mye annet skal flytte inn i hønsehuset i løpet av påsken.

Blant seriene vi får se i år er "Bjørnen i det blå huset", "Dykk Ollie", "Hønsehuset" og "Tommys ville venner".

Skriv til Påskemorgen:
Påskemorgen
NRK
9291 Tromsø

Egenproduksjon fra NRK Program Riks, Tromsø
Programleder: Solveig Hareide og Håkon Holm
Prosjektleder: Beate Hårstad Jensen
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no