Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. juni 2003 kl 21.35 Kar for sin kilt

Tilbake til høylandet


Et praktfullt landsens gods på det skotske høylandet – den populære serien "Kar for sin kilt" om den gifteferdige Archie MacDonald fortsetter med ti nye episoder.

"Kar for sin kilt" byr på en knakende god person- og miljøskildring, storslagne omgivelser og en overflod av humor og sjarm.

På slutten av forrige sesong så vi at den unge godseieren Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) fulgte sin far, Hector, til graven, mens outsideren og tjenestejenta Lexie (Dawn Steele) stakk av fra bryllupet etter å ha sagt ja til å gifte seg med Archie. Hun føler at gamle Hector kastet en forbannelse over bryllupet før han døde.

Glenbogle "zoo"
Nå er Archie vel innsatt på Glenbogle, og han har hentet Lexie hjem igjen. Samtidig overrasker han alle med å erklære at han vil gjøre herresetet om til en dyregård for publikum, og at han vil starte arbeidet med å anlegge en ulvegård.

Alt Archie mangler nå, er klarsignal fra dyrenemndas inspektør til å gå i gang. Da er det at skogsforvalteren på Glenbogle, Golly, slår seg vrang og går imot planene. Archie blir nødsaget til å utnevne altmuligmannen Duncan som leder for dyregården.

Men hvordan står det egentlig til med Duncans dyretekke?

Mer om serien
"Kar for sin kilt" er en underholdende dramaserie med handling fra det skotske høylandet. BBC-serien har alt man venter seg av en kvalitetsserie – uimotståelig person- og miljøskildring og storslagne omgivelser.

Archie MacDonald (Alastair Mackenzie) var 28 år da han uten forvarsel arvet Glenbogle, en av de aller største godseiendommene på det skotske høylandet. Til å begynne med ville han bare vende tilbake til sitt ukompliserte jetset-liv i London, men avfant seg med skjebnen og gjør nå sitt beste for å bestyre det gedigne og forfalne slottet, 200 undersåtter og over 16 000 mål med land.

Compton Mackenzies muntre romaner ligger til grunn for serien, som er skapt av det samme teamet som stod bak Oscar-filmen "Hennes Majestet fru Brown". De som har sett denne filmen, vil kjenne igjen eiendommen Glenbogle i "Kar for sin kilt". Innspillingen er gjort i et av Skottlands mest spektakulære naturområder, Cairngorms ved innsjøen Loch Laggan.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Monarch of the Glen (Serie 4)
Basert på bøker av Compton Mackenzie
Produksjon: Ecosse Films/BBC Scotland
I rollene bl.a. Alastair Mackenzie, Richard Briers, Susan Hampshire, Lorraine Pilkington, Dawn Steele, Hamish Clark og Anna Wilson-Jones
ressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Les mer 
  • Les mer