Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 1. januar 2005 kl 21.25 Niern: Brasils hjarte

Brasiliansk Oscar-film

1.	Fernanda Montenegro og Vinicius De Oliveira i filmen
1. Fernanda Montenegro og Vinicius De Oliveira i filmen "Brasils hjerte" (Foto: Walter Carvalho)
Dora er en tidligere skolelærer som livnærer seg ved å skrive brev for analfabeter som passerer gjennom Rio de Janeiros sentralstasjon. Blant dem hun hjelper er Ana og hennes ni år gamle sønn, Josue, som har et brennende ønske om å møte faren han aldri har sett. Filmen vant Oscar for beste utenlandske film i 1998.

Dora (Fernanda Montenegro) har begynt å bli lei av jobben. Hun føler ikke noe ansvar lenger, og helt uinteressert sender hun videre brev hun anser som viktige, og kaster dem hun synes er ubetydelige.

Et av brevene som havner i papirkurven, er Anas brev til faren til Josue, hvor hun ber ham om å møte gutten. Når Ana ikke får noe svar, dikterer hun et nytt brev til Josues far. Men like etterpå dør Ana plutselig, og gutten Josue blir overlatt til seg selv.

Doras første innskytelse er å tjene penger på gutten, men hun blir beveget av en underlig, moderlig medfølelse og vil hjelpe gutten tilbake til sin far. Reisen blir betydningsfull for begges identitet: En gutt finner sin far, en kvinne finner sitt hjerte.

Brasiliansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: Central do Brasil
Rergi Walter Salles
I rollene Fernanda Montenegro, Marilla Pera, Vinicius De Oliveira og Soia Lira
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83