Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. januar 2004 kl 20.00 Forbrukerinspektørene

Monter barnesetet riktig

Forbrukerinspektørene ser nærmere på montering av barneseter, reservasjon mot telefonsalg og overgangen fra VHS til DVD i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Forbrukerinspektørene ser nærmere på montering av barneseter, reservasjon mot telefonsalg og overgangen fra VHS til DVD i kveldens program. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Barnesetene som selges på det norske markedet er som oftest av god kvalitet, men hva hjelper det dersom setet monteres feil? I kveld får du se at et norskprodusert barnesete knakk under påkjenningene i en stor test i Tyskland.

Produsentene av barnesetet mener at årsaken var at setet var feilmontert under testen. Men hjelper det å ha sikre barneseter når mange ikke monterer dem riktig? spør Forbrukerinspektørene.

Telefonsalg
Over 600 000 nordmenn har reservert seg mot telefonsalg, men likevel opplever mange at selgerne ikke respekterer reservasjonen. Forbrukerinspektør Håkon Haugsbø vil vite hvorfor ordningen ikke fungerer slik den skal.

Fra VHS til DVD
Mange spår at 2004 blir året da DVD-spillerne tar over markedet for godt etter den gamle VHS-spilleren. Men hva gjør du dersom du har lyst til å kvitte deg med VHS-spilleren, men likevel vil ta med gamle opptak inn i DVD-alderen? Forbrukerinspektør Anders Magnus har snakket med flere eksperter som gir deg råd og tips om hva du kan gjøre.

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Anders Magnus, Elisabet Grøndahl, Peter Svaar og Kari Asheim.
Prosjektleder: Eivind Bulie
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252