Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 22. september 2008 kl 23.30 Dalziel og Pascoe

Dalziels hemmelighet

Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) kommer kollegaen Andrew Dalziel (Warren Clarke) til unnsetning. (Foto: BBC)
Peter Pascoe (Colin Buchanan, bak) kommer kollegaen Andrew Dalziel (Warren Clarke) til unnsetning. (Foto: BBC)
Jobb og privatliv utgjør en vanskelig kombinasjon for sjefsetterforsker Dalziel da han må være til stede på helsesøster Fran Locks begravelse.

Ingen vet det, men Fran var en gang Dalziels elskerinne. Det kinkige er at Frans mann, politioverbetjent Ted Lock, og sønnen, overinspektør Mark Lock, begge er Dalziels kolleger på politikammeret i Yorkshire.

Testament med føringer
I tiden som følger, kommer Dalziel til å bli ytterligere involvert i Lock-familien: En lokal sakfører som Fran sendte et brev til fra sitt dødsleie, blir funnet myrdet. Da Dalziel kommer over brevet under etterforskningen, holder han det tilbake. I brevet står at han er far til Mark Lock.

Liv på spill
Emosjonell som han er av natur, kommer Dalziel ut av balanse. Bl.a. forfremmer han Mark til en høyere stilling. Hva Dalziel ikke vet, er at Mark har snusen i flere skandaløse forhold som involverer hans mor. Under en lokal fyrverkeri-fest i landsbyen forsvinner Mark.

Da også Mark blir funnet død, holder Dalziel igjen på å ta til flaska. Heldigvis kommer førstebetjent Pasco til hans unnsetning.

Om serien
Sjefsetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelig hvis de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Programmet er sendt tidligere

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe, Series 6
Kveldens episoder: Dalziel & Pascoe, Series 6 (5+6:8): Secrets of the Dead, Parts 1 and 2
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke (Andrew Dalziel), Colin Buchanan (Peter Pascoe), Susannah Corbett (Ellie Pascoe), Prunella Scales (Miss Disney), Dominic Jephcott (Dr Sam Fallowfield), James D'Arcy (Franny Roote), Zoë Hart (Anita Sewell)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57, mail:
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no