Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 11. august 2007 kl 23.15 Nattkino: Den gode tjuven

Et siste ran

Raoul (Gerard Darmon), Paulo (Said Taghmaoui) og Bob (Nick Nolte) planlegger en spektakulær forbrytelse. (Foto: Alliance Atlantis Communications Inc./ Nordisk film)
Raoul (Gerard Darmon), Paulo (Said Taghmaoui) og Bob (Nick Nolte) planlegger en spektakulær forbrytelse. (Foto: Alliance Atlantis Communications Inc./ Nordisk film)
Bob Montagnet lever i underverden i Nice, et slitent univers med dop og gambling. Nå er Bobs flaks slutt. Han blir tvunget til å avstå fra sine to lidenskaper, men finner seg en ny. Han samler sin gamle bande, og planene for en freidig forbrytelse ser dagens lys.

Bob Motagnet er en amerikansk gambler, heroinmisbruker og tyv. Historien starter i den illegale bulen til den lokale halliken Remi. Bob taper, slik han har gjort de siste månedene. I heroinrus møter han Anne, en ung østeuropeer som er lurt dit av Remi, og Bob bli betatt.

Politimannen Roger er en gammel venn av Bob, og da politiet foretar en rassia av bulen, redder Bob Rogers liv. Han redder også Anne ut av Remis klør og plasserer henne hos sin unge venn Raulo.

Da Bob taper sine siste penger på hester, kvitter han seg med narkovanene, samler sammen sin gamle bande og planlegger et spektakulært ran i Monte Carlo. Med hjelp av sikkerhetsvakten Vladimir skal de også rane Riviera Casino. Ikke safen, men hvelvet hvor de vet at det finnes uvurderlige kunstskatter.

Dette er en film om bedrageri og dobbeltspill, en god tyv og en trøtt politimann. Banden blir dratt inn gamblernes malstrøm av drømmer og fantasier med både komiske og tragiske resultater.

Om filmen
Den gode tyven er den trettende filmen til regissør Neil Jordan. Filmen er inspirert av den franske 50-tallsfilmen "Bob Le Flambeur", men stjernekobbelet av internasjonale skuespillere gir den en moderne innfallsvinkel på dagens Nice og Monte Carlo.


Kanadisk action (2002)
Originaltittel: " The Good Thief"
Regi: Neil Jordan.
Med: Nick Nolte (Bob Montagnet), Gerard Darmon (Raoul), Said Taghmaoui (Paulo), Tcheky Karyo (Roger), Marc Lavoine (Remi), Nutsa Kukhianidze (Anne) Ouassini Embarek (Said) og Emir Kusturica (Vladimir).
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf 23 04 74 83/ 98 87 50 78
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no