Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. oktober 1999 kl 22.00 Gydas vei

Gydas vei

NRK1 tirsdag 12. oktober kl 22.00
Gydas vei

Midnight Choir i \"Gydas vei\"

Midnight Choir er et av de mest kritikerroste norske bandene på 90-tallet. Midnight Choir er på turné i regi av Rikskonsertene og vil i løpet av oktober besøke 16 steder i Norge.
Deres siste utgivelse \"Amsterdam Stranded\" ble kåret til beste norske plate i 1998 av et samlet kritikerkorps.
I Gydas vei i kveld får vi ta del i Midnight Choirs samarbeid med Strinda Strings - en fremadstormende norsk strykekvartett - som like gjerne spiller klassisk som populærmusikk.
Janicke Evelid, Kina og Kristiansand
Gydas vei har møtt debutanten Janicke Evelid. Evelids roman har den norske bygda som bakteppe. Barn/voksen-relasjoner, kjedsomhet, bil- og bingomiljø, alt skildret gjennom Ruben René Jakobsens øyne.
Gydas vei har også vært i Kina, og viser en reportasje fra kinesisk dagligliv med fokus på ytringsfrihet. Redaksjonen har blant annet møtt formannen i den kinesiske forfatterforeningen.

Gydas vei vil i høst rapportere fra kulturlivet over hele landet. I kveld får vi glimt fra Kristiansand. Det blir besøk på internasjonal figurteater-festival på Agder Teater, møte med billedkunstner og fotograf Marianne Lund som åpner utstillingen \"det er lettere å puste om høsten\" på Agder Kunstnersenter, og vi får høre hvordan Kristiansand vil markere overgangen til år 2000.
Programleder er Martin Gaarder.

NRK1 tirsdag kl 22.00

Egenprodusert kulturmagasin
Prosjektleder Arvid Esperø, tlf: 23 04 91 76/901 35 845
Programleder Martin Gaarder
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83