Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 30. september 2003 kl 20.05 Bokbadet: Karsten Alnæs

Karsten Alnæs – historiefortelleren

Forfatteren Karsten Alnæs (Foto: Morten Holm/Scanpix)
Forfatteren Karsten Alnæs (Foto: Morten Holm/Scanpix)
Etter den store suksessen med bokserien "Norges historie" har forfatteren Karsten Alnæs kastet seg over Europas historie, et firebinds verk som nå foreligger med første bind. Grosvold har møtt forfatteren på Rockefeller i Oslo.

Første bind heter "Historien om Europa: Bind 1; 1300 – 1600; oppvåkning". I sin uforlignelige stil tar forfatteren i dette bindet et sveip over 300 år av Europas historie. Europa er i denne epoken et kontinent herjet av pest og sykdom, krig og nød, men også en verdensdel der nye tanker og ideer oppstår og nedfeller seg i kunst og vitenskap.

Via ulike fortellinger makter Alnæs å gi et bilde av sentrale begivenheter, åndsstrømninger og kulturliv gjennom 300 år av historien til det sammensatte kontinentet vårt. Han starter med å fortelle om farsottenes og krigenes Europa, går videre med sju fortellinger om enkeltmenneskers skjebner på ulike steder av vår verdensdel, og avslutter med å ta for seg oppdagelser og oppfinnelser, renessansens Nord-Italia, gullalderens Spania og dronning Elisabeths England.

Egenprodusert kulturprogram
Programleder Anne Grosvold
Prosjektleder Ales Ree
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83