Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 15. april 2007 kl 20.55 Erin Brockovich

Modig alenemor

Alenemoren Erin Brockovich (Julia Roberts) tar kampen opp mot mektige selskaper i USA (Foto: Jersey Films)
Alenemoren Erin Brockovich (Julia Roberts) tar kampen opp mot mektige selskaper i USA (Foto: Jersey Films)
Erin Brockovich blir utsatt for en trafikkulykke, og hun hyrer advokatfirmaet til Ed Masry for å vinne erstatningssaken. Hun taper søksmålet, og som aleneforsørger for tre små barn ser Erin ingen annen utvei enn å krangle til seg en jobb i det lille advokatfirmaet.

På sin nye arbeidsplass snubler hun med tiden over en rystende sak om en hel småby som er ødelagt av giftig grunnvann fra den lokale fabrikken.

Om filmen
I USA har slike saker økt med årene, og den virkelighetsbaserte "Erin Brockovich" handler om hvordan den iherdige tittelfigurens personlige iver etter å hjelpe, klarer å få en hel by til å reise seg og lytte. Til forskjell fra de tørre advokatene hun arbeider for, vinner Erin etter hvert innbyggernes fulle tillit med sin ekte omsorg.

Julia Roberts spiller Erin Brockovich med varme og engasjement. Hun ble da også belønnet med en Oscar for rollen. I rollen som advokaten Ed Masry ser vi den fire ganger Oscar-nominerte britiske skuespilleren Albert Finney, som ifølge enkelte anmeldere "stråler om kapp med Roberts".

Amerikansk drama (2000)
Originaltittel: "Erin Brockovich"
Med Julia Roberts (Erin Brockovich); Albert Finney (Ed Masry), Aaron Eckhart (George), Marg Helgenberger (Donna Jensen), Cherry Jones (Pamela Duncan) og Veanne Cox (Theresa Dallavale)
Regi: Steven Soderbergh
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no