Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. november 2010 kl 20.00 Beat for beat

Aldri en fredag uten


I kveld konkurrerer Alexander Stenerud og Elisabeth Carew mot Maria Mohn og Jardar Johansen. Trøndelag, Oslo, Østfold og Troms i skjønn forening.

Alexander Stenerud er egentlig trøndergutt, og vi kjenner ham kanskje best som artist og låtskriver fra de siste tre års Melodi Grand Prix. Han har en fortid som popstjerne i duoen Zuma, som i år kom med samleplaten "Pearls". Alexander var også kjent som medlem av "Den nye vinen", sammen med Jono El Grande, Ari Behn og Per Heimly. Men det var før. Nå er han her i Beat for beat, og om ikke lenge kommer hans egen julesang på single.

Soul Queen
Hun har en berømt bror, men Elisabeth Carew står utmerket på egne ben, og der broren har det i bena, har Elisabeth det i stemmen. Som sin makker her i kveld, var Elisabeth artist i MGP 2010. Oslojenta synger soul og R&B, og er i høst å finne i rollen som Soul Queen i forestillingen "Buddy Holly" på Folketeatret i Oslo. Elisabeth er både låtskriver og sanger og er singleaktuell i disse dager.

Stemmen fra nord
Jardar Johansen er en power-sanger fra det høye nord. Han har fire albumutgivelser bak seg, hvorav tre er juleplater. I år har Jardar tiårsjubileum for sine nordnorske julekonserter og feirer dette med relansering av juleplate. Han var med i Korslaget som dirigent og solist for Team Jørn, og opptrer ofte sammen med andre kjente kor, spesielt gospelkor. I disse dager er Jardar aktuell med ny EP, mens han holder konserter i både inn- og utland.

Sangfugl fra Østfold
27 år gamle Maria Mohn slapp sitt første album "Bli med meg" tidligere i høst, og første opplag ble utsolgt på én uke. Hun har sunget siden hun kunne snakke og skrev låter allerede som 8-åring. Maria har bakgrunn bl.a. som korist i WigWam, sopran i Det Norske Solistkor og hun har vært medlem i den Spellemann-nominerte vokalgruppa Pust. Fredrikstadjenta sang opera og klassisk gjennom hele videregående skole og musikkhøgskolen, er selvlært pianist, og jobber nå frilans som artist og som sangpedagog mens hun fortsetter å skrive låter.

Produsert av NRK Underholdning (2010)
Programleder: Ivar Dyrhaug
Prosjektleder: Stig Karlsen
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 911 64 716
TV-seere bes kontakte: Publikumsservice, tlf 815 65 900, Publikumssevice