Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. mai 1999 kl 20.15 Det er Book'n som klinger i stuen

Det er Book\'n som klinger i stuen (ttv)

NRK1 onsdag 19.mai kl 20.15
Det er Book\'n som klinger i stuen

Jens Book-Jenssen til minne

Jens Book-Jenssen, som gikk bort 88 år gammel palmelørdag i år, vil etterlate seg et stort tomrom blant venner og kolleger. Men stemmen vil klinge videre. Andreas Diesen har laget et minnespinn der han enkelt forteller om Book- Jenssens scene- og grammofonliv.
Det blir mange gjensyn med kjære melodier, som for eksempel \"Jakob Skjærsliper\", \"Det er rokken som spinner i stuen\", \"En liten gylden ring\", \"Får jeg skjenke deg en hvit gardenia\" og hans aller siste store slager, \"Det er lov å være bli\".
Programmet krydres også med noen overraskende klipp.

Grammofonsjarmør og revydirektør
Jens Book-Jenssen ble født 14. november 1910 i Bærum utenfor Oslo. Han debuterte som grammofonsanger i 1932, og hadde sin scenedebut hos Victor Bernau i 1933. Senere var han ved Scala Teater og Chat Noir.
Book-Jenssen ble raskt Norges ledende grammofonsanger i en stil som var sterkt påvirket både av Ernst Rolf, Bing Crosby og tidlig amerikansk crooner-jazz. Han beholdt sin ledende posisjon til begynnelsen av 1960-årene, og han har også senere hatt betydelig suksess som plateartist, senest med \"Det er lov å være bli\", som han lanserte til 75-årsdagen. Jens Book-Jenssen har solgt over to millioner plater.
I årene 1950-54 og etter 1959 ledet han omfattende revyturneer både i Norge og rundt i Europa, og var kjent for å slippe til nye talenter som The Monn Keys, Nora Brockstedt og Grynet Molvig.

NRK1 onsdag kl 20.15

Egenprodusert underholdning
Ved Per A. Anonsen og Andreas Diesen
Programleder Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83