Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 29. januar 1999 kl 20.35 I Hummels vold

I Hummels vold (ttv)

NRK1 fredag 29. januar kl 20.35
I Hummels vold

Divaen fra Madla
Mia Gundersen er en \"self- made\" artist som møysommelig har bygd opp en karriere som sanger og skuespiller. Den allsidige Madla-jenta droppet ut av skolen etter niende klasse, søkte lykken i Paris og endte som Mette Haug i \"Offshore\". Møt henne hos Hilde Hummelvold i kveld.
Mia Gundersen bestemte seg allerede som femåring for å bli skuespiller. Hun begynte ved Rogaland Barneteater i 1969 og lærte seg faget der til 1977. 13 år gammel ble hun vokalist i poprock-gruppa \"Wheels Band\" og spilte der til hun var 18. Hun tilbrakte ett år i Brighton, England og ett år i Paris, Frankrike. I 1987 ga hun ut sin første soloplate, \"Temptation\".
Så gikk veien til Casino i Monte Carlo hvor Mia Gundersen fikk et to måneders engasjement som kabaretsanger. Etter Monaco-turen ble sjefen for Rogaland Teater tipset om henne og dermed hadde hun jobb de neste seks årene. Den første rollen var som Eliza i \"My Fair Lady\" og deretter ble det en rolle i \"Anything goes\". Begge stykker var braksuksesser.

Grand Prix
Mange nordmenn forbinder også Mia Gundersen med Melodi Grand Prix. I 1985 sang hun \"Nattergal\" sammen Olav Stedje og kom på fjerdeplass i den norske finalen. Bobbysocks vant. Året etter var hun også med, denne gang med sangen \"Jeg vet hva jeg vil\". Med plastkjole tråklet sammen av en voksduk og et biltrekk som tigerbesetning sjokkerte hun mange, inklusive plateselskapet EMI. Sangen endte på fjerdeplass. Hun sang også i Melodi Grand Prix i 1996. Dette fordi hun hadde et spesielt forhold til sangen \"Tenn lys\". Sangen var opprinnelig en OL-slager, men var skrevet spesielt for Mia. Det gikk imidlertid rett vest, og sangen havnet på nest siste plass.

Offshore
Mia Gundersen ble for alvor landskjent i sin rolle som Mette Haug i \"Offshore\", som hadde premiere høsten 1996 og fortsetter ut 1999. I høst har hun spilt i revyen \"Damenes aften med gutta på slep\" på Chat Noir, men har hoppet av for å konsentrere seg om innspillingen av i barnefilmen \"Fomlesen i kattepine\", der hun spiller rollefiguren som Britt Bull.
Mia Gundersen har ingen skuespillerutdanning og har heller ikke gått til sangpedagog. Til tross for dette har hun nådd stjernestatus og er i dag en diva i norsk artistverden.
NRK1 fredag kl 20.35

Bilde
Mia Gundersen kom rett fra Vietnam i nysydd kjole til Hilde Hummelvoll. (Foto: Rune Lønn- Arnesen)

Egenprodusert portrettprogram fra Underholdningsavdelingen
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
Programleder: Hilde Hummelvoll
Prosjektleder: Siss Kvamme