Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 13. oktober 2000 kl 20.55 Fyrtårnet

Fyrtårnet (t)


NRK2 fredag 13. oktober kl 20.55
Fyrtårnet

Melankolsk og hjertevarm

Den argentisk-spanske filmen \"Fyrtårnet\" (El Faro) fikk publikumsprisen under Film fra Sør- festivalen i Oslo i fjor høst. Filmen handler om de to argentinske søstrene Carmela og Aneta som blir alene i verden etter en alvorlig bilulykke. De blir svært knyttet til hverandre, og sammen møter de modig livets utfordringer.

Carmela (17) og Aneta (8) er de eneste overlevende etter ulykken. Carmela blir imidlertid alvorlig skadet; hun blir lam og ute av stand til å føde barn. Carmela må lære seg å leve med sitt handikap samtidig som hun tar på seg ansvaret for den yngre søsteren.

Carmela og Anetas tilværelse blir noe lettere etter at de møter Dolores. Hun er en gammel venninne av deres mor og fyller det moderlige tomrommet i deres liv. Carmela er viljesterk og selvstendig, men hun har også en mørk og destruktiv side. Hun klarer å komme seg fram som motedesigner i Buenos Aires, mens Aneta fullfører sin utdannelse.

Etter hvert møter Aneta en ung mann. Carmela har vanskelig for å akseptere dette, og det blir opptakten til søstrenes smertefulle, men uunngåelige, atskillelse.

Kvalitetsfilm
Både Eduardo Mignognas regi og skuespillerprestasjonene blir framhevet som ypperlige. På filmens rolleliste står noen av Argentinas fremste skuespillere. Og spanske Ingrid Rubios innsats som Carmela i dette familiedramaet blir lovprist av kritikere og festivalpublikum over alt hvor filmen er blitt vist. Blant annet fikk hun prisen for beste kvinnelige hovedrolle ved Montreal World Film Festival.

Regissøren Eduardo Mignogna har skrevet flere bøker og jobbet for fjernsyn. Hans spillefilmer har høstet mange priser på internasjonale filmfestivaler.

NRK2 fredag kl 20.55

Argentinsk-spansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: El Faro/The Lighthouse
Regi: Eduardo Mignogna
I rollene: Ingrid Rubio, Ricardo Darin, Norberto Diaz, Boy Olmi og Florenzia Bertotti
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)

Bilder
1. Storesøster Carmela spilles av Ingrid Rubio; her sammen med Andy (Ricardo Darin).
2. Dolores (Norma Aleandro) kommer inn i Carmela og Anetas liv og fyller et tomrom etter moren som omkom i en bilulykke da søstrene var 17 og 8 år gamle. Til høyre Miguel (Jorge Marrale).
3. Lillesøster Aneta (Florenzia Bertotti) sammen med Fernando (Norberto Diaz).