Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 tirsdag 27. desember 2011 kl 21.20 Film: Forhandleren

Drama i politiets rekker


Denne thrilleren bygger på en virkelig hendelse på politistasjonen i St. Louis. Vi møter en tiltalt mann som er nødt til å begå kriminelle handlinger for å renvaske seg for mord.

Politimannen Danny Roman (Samuel L. Jackson) lykkes i å redde en liten pike fra en våpen-freak av en far, og blir rost både av kolleger og en samlet presse. Han fortsetter sine arbeidsrutiner med sin trofaste partner, og lover sin nye kone Karen (Regina Taylor) at han skal komme hjem til middag hver kveld. Men så blir partneren, som hadde funnet bevis for underslag innenfor politiets rekker, myrdet. Og siden Danny er på åstedet bare sekunder senere, blir han utropt som hovedmistenkt. Sjefen, Al Travis (John Spencer), ber Danny levere inn våpen og merke.

Danny må ty til spesialmetoder for å renvaske seg. Han klarer å komme seg inn i hovedkvarteret i Chicagos avdeling for interne saker, og prøver å få sannheten ut av inspektør Terence Niebaum (J.T.Walsh), mens han har tatt to assistenter og sjefen Frost (Ron Ritkin) som gisler. Han tilkaller en utenforstående fra et annet distrikt, gisselforhandleren Chris Saban (Kevin Spacey) for å hjelpe til å løse saken. Men når Saban ankommer, konkurrerer de to om kontroll, mens Danny prøver å overbevise den andre om at han er tiltalt for noe han ikke har gjort.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1998
Originaltittel: "The Negotiator"
Regi: F. Gary Gray
I rollene: Samuel L. Jackson, Kevin Spacey, David Morse, Ron Rifkin, John Spencer
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no