Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. oktober 2009 kl 20.10 Dokumentar: Menneskesmuglerne

Langs verdens mest trafikkerte grense

Dokumentarfilmen er basert på intervju med ulovlige immigranter og med menneskesmuglerne som hjelper dem over grensa.  ( Foto: Jessica Allande)
Dokumentarfilmen er basert på intervju med ulovlige immigranter og med menneskesmuglerne som hjelper dem over grensa. ( Foto: Jessica Allande)
I den meksikanske byen Tijuana, på grensa til USA, skjer det over 1 million ulovlige passeringer hvert år. I denne dokumentarfilmen følger vi ulovlige immigranter og smuglerne som hjelper dem.

Dette er historien bak menneskesmuglerne fra byen Tijuana som grenser til USA. Denne grensen er verdens mest trafikkerte med over to hundre millioner lovlige og en million ulovlige passeringer i året.

Basert på intervju
Dokumentarfilmen er basert på intervju med ulovlige immigranter og med menneskesmuglerne som hjelper dem over grensa. Filmen viser vanskelighetene som møter de håpefulle immigrantene, og den håpløse situasjonen til dem som allerede har forsøkt, men som er blitt kastet ut av det store landet i nord. Bare i fjor ble over 300.000 meksikanere og sentralamerikanere deportert fra USA. Vi får også et innblikk i den sosiale virkeligheten i Tijuana – en by som har vokst i eksplosiv fart de siste 25 årene på grunn av flommen av mennesker på vei til USA.

Dokumentar (2009)
Orginaltittel: Aqui te espero
Produsert av: Jo Moen Bredeveien og Jessica Allande
Pressekontakt: Silje Marie Lien, 23 04 41 01/ 975 25 287
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice , tlf 815 65 900
info@nrk.no