Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 1. november 2005 kl 21.25 Lov og orden: New York

Dekk-operasjon

Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Etterforsker Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal)
Douglas Rafferty er utgiver av et ukeblad. Han bidrar også med støtte til en pike i rullestol. En kveld blir han funnet omkommet i noe som ser ut som et attentat med en bilbombe, en sak for etterforskerne Goren og Eames.

I en av arbeiderforstedene til New York City, Nassau County, skal Douglas Rafferty besøke den sterkt handikappede Erica som han bidrar med hjelp til, men han blir nektet å se henne. Senere på kvelden blir han funnet død bak rattet på bilen han kom i.

Hett spor
Ute på åstedet finner Goren og Eames fort ut at det er noe som ikke stemmer. Den døde sitter bak rattet i bilen sin. Den er tilsynelatende sprengt i lufta med en bilbombe, men offeret har en hodeskade som stammer fra slag med stump gjenstand.

Hvorfor har den eller de som har tatt livet av ukeblad-utgiveren, gjort alt de kan for å dekke over et alminnelig mord ved hjelp av et bilbombeattentat?

Om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2001
Originaltittel: Law & Order, sesong 1
Kveldens episode: "Faith"
Produsert av: Universal
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57