Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 2. september 2002 kl 19.30 Puls

Kjærlighet ved første blikk?

Vera Kvaal og resten av
Vera Kvaal og resten av "Puls"-redaksjonen ser nærmere på romantikkens natur (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hvor viktig er førsteinntrykket? Og hvor lang tid bruker vi på å bestemme oss for om noen er en potensiell kjæreste – før man en gang har vekslet et ord? Det blir romantikk og flørting i kveldens ”Puls”.

Randi Hellan har møtt Live Bressendorf Lindseth, som både er rådgiver og ekspert i kunsten å kommunisere - ikke bare med ord, men også med kroppen. Med føttene godt plantet i både sosiologi og psykologi holder hun kurs i å kommunisere og lærer folk å tolke kroppspråk.

Det viktige førsteinntrykket
I jakten på hva som gjør at vi umiddelbart blir interessert og får lyst til å prate mer med noen, har ”Puls” blitt med noen unge jenter ut på byen for å se deres erfaringer med førsteinntrykk og kroppspråk. Vi møter også et eldre ektepar som ser tilbake på sitt første møte etter mange års samliv. Hvorfor ble det akkurat de to?

Matnyttige tips for studenter
Reporter Kjell Erik Moen har tatt med seg kokk Tommy Østhagen til studentsiloen på Grünerløkka. Østhagen vant NM i kokkekunst i 1999, og har fått en matnyttig utfordring av ”Puls”: Hvordan lage sunn og billig mat for fattige studenter. Utgangspunktet er en Pizza Grandiosa som ofte står på menyen i mange studenthjem. En slik ferdigpizza koster rundt 30 kroner, og tar kort tid og lage. Med det samme budsjettet og på like lang tid, lager mesterkokken tre ulike retter som alle er et godt alternativ til ferdigmatfavoritten.

Egenprodusert helsemagasin
Programleder: Vera Kvaal
Prosjektleder: Marie Sjo
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96