Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. oktober 2003 kl 17.30 Styrk live

Om rus

Styrk live skal i dag dreie seg om rus, og programleder Styrk Fjærtoft Trondsen spør - Er rus viktig for deg? Det handler både om rusens gleder og rusens forbannelser. En av gjestene er Leiv Holstad fra Maritastiftelsen.

Holstad var narkoman og narkolanger. Nå har han ikke ruset seg på 30 år, men arbeider med forebyggende arbeid blant unge. – Det vanskeligste å snakke om blant unge er at selve rusen er god, men så skaper det et behov for stadig flere opplevelser.

Greit med hjemmebrent
Vegard Thomas Olsen ("Short Cut") kommer for å fortelle om at det var helt greit å drikke seg ravende full på hjemmebrent, men kom du med en liten klump hasj ble du fullstendig svartelistet.

Forandret syn
Styrk har også med seg en tidligere leder for avholdsorganisasjonen Juvente, 29 år gamle Per-Karsten Nordhaug. Han har forandret sitt syn på alkohol. Nå gjør det ingenting om man drikker seg full av og til, i alle fall i helgene.

Psykolog Fanny Duckert og Bjørn Quiller kommer også. Quiller er historiker og vet mye om rusens og ekstasens positive sider. Ellers kommer pårørende av alkoholikere og andre gjester med relevans til dagens tema.

Om serien
Styrk Fjærtoft Trondsen fortsetter med 16 nye "Styrk live" hver søndag utover høsten. I det direktesendte talkshowet har gjestene til felles at de har selvopplevde fortellinger, altså erfaringer fra eget liv de lar oss få del i.

Styrk snakker med ulike mennesker om de store spørsmålene i livet, og lover også denne sesongen et medspillende publikum, sterke tema og mye interaktivitet. Hvert program tar for seg et tema, og gjestenes ulike historier kan gi oss nye innfallsvinkler til egen undring.

Chatting
Som tidligere sendes "Styrk live Nachspiel" på NRK 2 med chatting og interaktiv deltakelse fra seerne. Yasmin Syed er chatvert, og hver søndag stiller hun med ny chatgjest som svarer på sms fra seerne. Gjesten kan for eksempel ha spesiell kompetanse eller erfaring som bidrar i samtalen Styrk har hatt i sin sending.

Styrk
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen (34) har lang fartstid i NRK. På slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet jobbet han i Ungdomsredaksjonen i NRK Fjernsynet, hvor han ledet programmer som "VVP" og "Diskuteket". Siden har han blant annet jobbet i NRK Telemark som programleder i radio og fjernsyn. Nå har han hele høsten foran seg med "Styrk Live".

Egenprodusert, direktesendt talkshow fra NRK Fakta
Programleder Styrk Fjærtoft Trondsen
Prosjektleder Marion Klaseie tlf. 916 65 820
Pressekontakt Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32