Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 8. april 2007 kl 18.20 My Fellow Americans

Samspill på høyt nivå

De to ekspresidentene Russell P. Kramer (Jack Lemmon), til venstre, og Matt Douglas (James Garner) savner rampelyset, men det er det eneste de har til felles.
De to ekspresidentene Russell P. Kramer (Jack Lemmon), til venstre, og Matt Douglas (James Garner) savner rampelyset, men det er det eneste de har til felles.
I denne amerikanske komedien blir vi vitne til at to ekspresidenter med svært forskjellig politisk ståsted innleder et overraskende samarbeid. De blir viklet inn i en storpolitisk skandale og slår seg sammen for å bevise sin uskyld.

De to ekspresidentene, Russell P. Kramer (Jack Lemmon) og Matt Douglas (James Garner), står politisk sett svært langt fra hverandre. Kramer er en stiv og formell republikaner som heller ikke er kjent for å være spesielt gavmild. Douglas er en venstreorientert demokrat, sjenerøs og omgjengelig og med et godt øye til damene.

Politisk skandale
Douglas etterfulgte Kramer som USAs president. Men etter bare fire år i Det hvite hus taper Douglas for sin tidligere visepresidentkandidat William Haney (Dan Aykroyd). Snart begynner det å gå rykter om at det foregår ting i Det hvite hus som ikke tåler dagens lys. Når opplysninger om bestikkelser i Haneys administrasjon kommer for dagen og truer med å ødelegge hans gode navn og rykte, prøver den skruppelløse presidenten å legge skylden på Kramer og Douglas.

Dermed vikles de to ekspresidentene inn i en politisk skandale. Kramer og Douglas får etter hvert kjennskap til Haneys skitne spill. Haney prøver å bringe dem til taushet før de kan komme med avslørende opplysninger. Dermed må Kramer og Douglas flykte.

For å skjule sin virkelige identitet opptrer de blant annet som skuespillere og tjener til livets opphold med å imitere kjente personer. Og de gjemmer seg i skogen sammen med en hjemløs familie for å hindre at Haneys bøller skal kunne oppspore dem. Samtidig prøver Kramer og Douglas å gjøre folk oppmerksom på hva som egentlig foregår i Det hvite hus. Selv har de også ett og annet å lære i møte med det virkelige Amerika.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk spillefilm fra 1996
Originaltittel: My Fellow Americans
Regi: Peter Segal
I rollene: Jack Lemmon, James Garner, Dan Aykroyd og Laureen Bacall
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53