Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 5. oktober 2000 kl 19.30 Migrapolis

Migrapolis (t)

NRK2 torsdag 5. oktober kl 19.30
Migrapolis

Nye sportsgrener

Olympiske leker og toppidrett har vært mye i fokus i det siste. Men på grasrotplan i Norge foregår det også mye spennende. En del nye idretter er i ferd med å vokse fram som resultat av møtet mellom norsk og utenlandsk kultur.

I Trondheim har en gjeng personer i miljøet rundt en skotsk pub startet et cricket-lag. Cricket er en erke-britisk sport som også står sterkt i britiske koloniland. I Norge har det eksistert en cricket-liga på Østlandet siden begynnelsen av 90-tallet, og nå håper ildsjel Adrian Douglas fra Cambridge at også trønderne kommer på banen. Dette er jo tross alt en av de få idrettene med obligatoriske te-pauser.

Kampdans er betegnelsen som passer best på Capoeira. Det hele foregår til musikk, og to personer møtes til en dansemessig tvekamp uten kroppskontakt. Capoeira ble trolig utviklet av slaver i Brasil på 1500-tallet. I Norge har kampdansen vært organisert i sju år, og stadig flere lar seg fascinere av Capoeira. Deltakerne i Oslo-universitetets Capoeira-gruppe forteller om gleden ved å trene kroppsbeherskelse til spennende rytmer.

I den vesle Vestfold-byen Horten her det vokst fram et nokså spesielt idrettsmiljø. Årsaken til at det ganske røffe ballspillet rugby har fått fotfeste, er både at folk er blitt kjent med spillet gjennom studier i utlandet, og gjennom innvandrere med rugby-bakgrunn. Lagkaptein Anne May Skare er kanskje en lettvekter rent fysisk, men går ikke av veien for saftige rugbytaklinger.

NRK2 torsdag kl 19.30

Programansvarlig Tahsin Candas (tahsin.candas@nrk.no)
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)