Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. november 2002 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Kriminelt på internett

Politiagentene Angie (Kate Kendall, t.h.) og Ellen MacKenzie (Anita Hegh) må knekke en hemmelig pedofil gruppe i Melbourne. (Foto: Beyond Distr.)
Politiagentene Angie (Kate Kendall, t.h.) og Ellen MacKenzie (Anita Hegh) må knekke en hemmelig pedofil gruppe i Melbourne. (Foto: Beyond Distr.)
Et kjent chat-rom for tenåringer på internett viser seg også å være en felle: En hemmelig pedofil gruppe misbruker treffstedet til å opprette kontakt med framtidige ofre. For å knekke gruppen setter spaningsavdelingen ved Melbourne-politiet opp en diskre felle – i ukens episode av ”Politiagentene”.

Men kanskje er fellen for diskre? For å få den pedofile gruppen til å avsløre seg,
gir politiagent Angie seg ut for å være en ung tenåringsjente i chat-rommet på internett. Men alt hun oppnår er å få en berømt barnebokforfatter ”på kroken”, med nokså drastiske følger viser det seg.

Ungdommens språk
I mellomtiden har pedofil-gjengen slått kloa i nok et offer, en ung gutt. Tiden begynner å renne ut for politiagentene, da Church får tak i en ung forbrytertype, Carlo, som kjenner chat-rom-sjargongen til de unge. Først nå blir det fart i jakten etter de pedofile.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene
og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

To menn og tre kvinner utgjør nå Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen "Mac" MacKenzie er gjort til leder for spanergruppen etter at den tidligere sjefen Burnie Rocca havnet i et bakholdsangrep og ble satt ut av spill. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter. Dessuten er den nye agenten i avdelingen, Daniella ”Danni” Mayo (Roxane Wilson), begynt å bli skikkelig varm i trøya.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 4)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Anita Hegh, Peter Phelps, Kate Kendall, Ian Stenlake og Roxane Wilson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57