Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 14. september 2007 kl 21.25 Film: Hæla i taket

Kultfilm om tenåringer og sex

Skolen Ridgemont High er både elsket og hatet…(Foto: Universal)
Skolen Ridgemont High er både elsket og hatet…(Foto: Universal)
Filmen er basert på Cameron Crowes roman med samme navn, og i sentrum av begivenhetene finner vi Stacy Hamilton (Jennifer Jason Leigh). Hun trenger noen råd om sex fra den drevne venninnen Linda Barrett (Phoebe Cates).

Stacy er forelsket i den sjenerte Mark Ratner (Brian Backer), men han er altfor redd for å nærme seg Stacy, selv om hun bokstavelig talt kaster seg i armene hans. Til slutt ender hun opp med Marks mer selvsikre venn, Mike Damone (Robert Romanus).

Når filmen ikke roterer rundt dette romantiske firkløveret, konsentrerer handlingen seg om surferen Jeff Spicoli (Sean Penn) som er sløvet av dop, og krangelen hans med historielæreren Mr. Hand (Ray Walston).

I filmen får vi også glimt av kommende stjerner som Nicolas Cage, Eric Stoltz og Forest Whitaker.

Om filmen
Mange komedier om tenåringer og sex prøvde å kopiere intensiteten og nerven til "Fast Times at Ridgemont High" på 1980- og 90-tallet. Men disse filmene var ofte mye tammere eller altfor grove og dårlig skrevet. Den helt ferske regissøren Amy Heckerling tok en typisk tenåringshistorie ført i pennen av Cameron Crowe, et "kaffeslabberas" om sex, skole og status, og gjorde den om til en kultfilm på 80-tallet.

"Fast Times at Ridgemont High" hjalp den unge Sean Penn til å erobre Hollywood, og mange andre, som for eksempel Phoebe Cates og Judge Reinhold, fikk en pangstart med rollene sine i det store og talentfulle filmensemblet.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk komedie (1982)
Originaltittel: "Fast Times at Ridgemont High"
Med Sean Penn, Jennifer Jason Leigh, Judge Reinhold, Robert Romanus, Brian Becker, Phoebe Cates og Ray Walston.
Regi: Amy Heckerling
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78