Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 6. august 2002 kl 23.30 Landsbylegane

Drama og romantikk


"Landsbylegane": Andrew (Gary Mavers) havner i et kjærlighetsforhold til en av de ansatte på legesentret. (Foto: Carlton International)
En ung mor er på rømmen med sin syke datter. For å få hjelp truer hun i desperasjon legen Johanna (Haydn Gwynne) med kniv. Men alt er ikke bare drama på legesentret The Beeches i den lille byen Cardale: Det er romantikk i lufta også, mellom Andrew og resepsjonisten Dawn.

Det er ingen hemmelighet blant staben på The Beeches at alenemoren Dawn har et godt øye til ungkarslegen Andrew. Så når et av Dawns barn blir sykt, er det nettopp Andrew som må dra på legevisitt.

Fransk visitt
I løpet av legevisitten blir Dawns lokkerop omsider besvart, og hun skjuler på ingen måte sine følelser for Andrew. Det viser seg at hun har hatt varme følelser for ham helt siden han var forlovet med legen Erica, som til slutt brøt forholdet og forlot The Beeches.

Både Dawn og Andrew har brent seg i sine tidligere forhold, og begge vil nok reservere seg mot å bli for involvert i et nytt kjærlighetsforhold. Dawn har dessuten vært gjennom en slitsom tid som kreftpasient, noe som har fått henne til å innse hvor viktige barna er for henne.

Mer om serien
Nå er vi tilbake på legesenteret The Beeches i Cardale hvor de to legene David Shearer (Adrian Lukis) og Andrew Attwood (Gary Mavers) har måttet jobbe ekstra hardt etter at Erica Matthews (Saskia Wickham) dro sin vei. Det tok sin tid å finne en som kunne erstatte henne, men nå har sykehuslegen Joanna Graham (Haydn Gwynne) sluttet seg til legeteamet på The Beeches.

I serien møter vi dessuten Davids kone Clare (Fiona Gillies). En gammel kjenning, den frittalende pensjonisten Alice North (Margery Mason), dukker også opp.

”Landsbylegane” gir også et godt innblikk i livet til innbyggerne i småbyen Cardale. Gripende sykdomshistorier, fengslende profesjonelle dilemmaer og lidenskapelige kjærlighetshistorier har gjort serien til en publikumsvinner.


Britisk dramaserie
Originaltittel: Peak Practice
I hovedrollene: Gary Mavers, Haydn Gwynne og Joseph Millson
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
”Landsbylegane”: Andrew (Gary Mavers) havner i et kjærlighetsforhold til en av de ansatte på legesentret. (Foto: Carlton International)