Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 8. desember 2002 kl 19.40 Brigaden

Brevet fra Connie

Trond (Håkon Ramstad) må innse at samboeren Connie (Ines Prange) har hatt et forhold til hans beste venn. (Foto: Erlend Aas, Scanpix)
Trond (Håkon Ramstad) må innse at samboeren Connie (Ines Prange) har hatt et forhold til hans beste venn. (Foto: Erlend Aas, Scanpix)
Trond har i det lengste avvist ryktene om at Connie og Torstein hadde et forhold. Nå får han lese brevet som samboeren skrev til hans beste venn, og må innse at han har blitt bedratt. Innholdet er ikke til å misforstå.

Connie prøver å forklare det som har skjedd og håper på forsoning, men Trond er i villrede om hva han skal gjøre og trenger tid til å tenke seg om. Han flytter fra Connie og inn i samme tjenesteleilighet som Morten.

En brann i en barnehage viser seg å være påsatt. Ingen kan forstå hvorfor man tenner fyr på et sted der det oppholder seg små barn. Bernt benytter anledningen til å flørte litt med barnehagetanten, men dette er dagen hvor ingenting lykkes for ham.

Alfred i forbyggende avdeling har vært på inspeksjon i Operaen. Kronprinsparet skal overvære en forestilling, og som vanlig setter Alfred sin ære i å gjøre en grundig forhåndskontroll.

Om serien
Brannfolkene i Brigade B-01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange), som føler at hun kommer i annen rekke og tenker på å forlate ham. Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Berit Nesheim, Christian Brym og Tor Tørstad
Prosjektleder: folke.gravklev@nrk.no, 23 04 53 67/41 61 82 66
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen og Marianne Mørk Larsen
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99
LENKER
  • Hjemmeside