Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. januar 2007 kl 00.05 Ronnie Lanes mange ansikter

En uvanlig artist

Ronnie Lane er best kjent som bassist, låtskriver og tidvis vokalist i The Small Faces og senere The Faces, før han startet Ronnie Lane’s Slim Chance. I kveld følger vi den uvanlige karrieren og livet hans, fra fattig barndom til han døde av MS for snart ti år siden.

The Faces er kanskje best kjent som bandet til Rod Stewart; hans suksess som soloartist ble begynnelsen på slutten for bandet. Men Ronnie Lanes liv som musiker endte ikke der. I dokumentaren følger vi ham fra oppvekst i enkle kår på Londons østkant til status som rockestjerne, før han gikk sine egne, alternative og langt mindre lønnsomme veier. De 20 siste årene av livet sitt kjempet han mot sykdommen MS.

Det tok filmskaperne fem år å fullføre denne dokumentaren. I tillegg til bidragsytere som Eric Clapton, Pete Townsend, de resterende Faces-medlemmene, flere av Ronnie Lanes ekskoner og medlemmer av familien forteller også Lane selv sin historie: Tv- og radio-intervjuer fra da han levde er klippet inn i dokumentaren. I tillegg får vi se sjeldne arkivopptak fra blant annet tysk og svensk fjernsyn.

Britisk dokumentar (2006)
Originaltittel: Ronnie Lane and The Faces
Produsert av Eagle Rock/Eagle Vision Ent.
Pressekontakt:Eirin Grytbakk , tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no