Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. mars 2009 kl 23.15 Lydverket

PJ Harvey og John Parish sammen igjen

PJ Harvey.(Foto: Pennie Smith)
PJ Harvey.(Foto: Pennie Smith)
Rockens førstedame, PJ Harvey, er albumklar igjen og har nok en gang samarbeidet med John Parish. Lydverket har møtt dem på hjemmebane i England.

Det er 13 år siden de ga ut "Dance Hall at Louse Point" sammen, men Parish har også produsert PJ Harvey-klassikeren "To Bring You My Love", samt den kritikerroste "White Chalk" fra 2007.

Da Lydverket fikk audiens med begge artistene på hjemmebane i Dorset i England, kunne de fortelle at samarbeidet startet allerede da Polly Jeans tok sine første små steg som artist.

Varmet opp for Keane
Det norske jentebandet Katzenjammer varmet opp for britiske Keane på gigantarenaen O2 Arena i London tidligere i år. Lydverket fulgte med i kulissene for å se hvordan bandet taklet det å spille foran 20 000 publikummere.

Mer rocka Hukkelberg
Hanne Hukkelbergs forrige plate ble til i storbyen Berlin, hvor hun hadde en hel verden av kulturelle innputt, omkranset av musikere og kunstnere. Den gang ble musikken stillfaren og ofte omtalt med jazzrusk i lomma.

Etter nærmere syv måneder, mer eller mindre isolert på værbitte Skaland i Troms, har et nytt album tatt form. I motsetning til forgjengeren, er "Blood From A Stone" blitt en mer rocka og støyete affære.

Lydverket ble med til utposten Skaland for å finne ut hvordan stedet har påvirket, preget og inspirert Hukkelberg i arbeidsprosessen.

Om Lydverket
Lydverket er NRKs musikkjournalistiske flaggskip. Programleder er Ingerid Stenvold.

Lydverket er også et radioprogram, og kan høres på NRKP3 mandag-onsdag 18:00-20:00. Programleder er Ruben Gran.

Egenprodusert musikkmagasin (2008)
Programleder: Ingerid Stenvold
Kontakt redaksjonen: Vivi Stenberg, vaktsjef: 23 04 84 21
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18/918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Lydverket